GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδίκη γιατρού...

Σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου 60χρονο γυναικολόγο από την περιοχή της Αργολίδας, γι...

Σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου 60χρονο γυναικολόγο από την περιοχή της Αργολίδας, για το θάνατο μίας 32χρονης κοπέλας, η οποία παρουσίασε λοίμωξη και στη συνέχεια εγκεφαλικό, μετά τον τοκετό.
Ο γιατρός, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν είχε φροντίσει να καλύψει θεραπευτικά την άτυχη κοπέλα με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες, αφότου έφερε στη ζωή το αγοράκι της, να καταλήξει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη το 2005. Η κοπέλα, αφού γέννησε και βγήκε από την κλινική παρουσίασε λοίμωξη και θρόμβωση οβελιαίου. Ο γυναικολόγος, ωστόσο, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και δεν φρόντισε να της χορηγήσει την κατάλληλη αντιβίωση, με αποτέλεσμα, η υγεία της να επιδεινωθεί. Ετσι, ύστερα από νοσηλεία 20 ημερών στον Ευαγγελισμό, η κοπέλα πέθανε αφήνοντας ορφανό το μόλις λίγων ημερών αγοράκι της.
Πρωτόδικα το δικαστήριο, με μειοψηφία, είχε αθωώσει τον γυναικολόγο ωστόσο, ύστερα από έφεση του εισαγγελέα ξανακάθισε στο εδώλιο. Οι συνήγοροι της οικογένειας της άτυχης κοπέλας Νίκος Διαλυνάς από Θεσσαλονίκη και Γιώργος Νικολάου από το Ναύπλιο δηλώνουν ότι "μετά από πολυήμερη διαδικασία, το εφετείο Ναυπλίου κατέληξε στην ύπαρξη ευθύνης του γυναικολόγου δικαώνοντας τους γονείς της κοπέλας, το σύζυγο αλλά και το ορφανό παιδάκι της. Μία απόφαση σίγουρα δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό της απώλειας, ωστόσο οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μία πρώτη δικαίωση."
"Ισως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις" είπε χαρακτηριστικά στο Thesstoday ο κ. Νίκος Διαλυνάς "που ήρθε από το Λονδίνο και κατέθεσε ελληνίδα γιατρός, συμβάλλοντας με τις γνώσεις της στο "μηχανισμό" του θανάτου. Βέβαια αυτή η συνεργασία με την εδικό γιατρό, είναι κάτι που θα συνεχισθεί και στο μέλλον.
Πηγή: thesstoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση