GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το διαδίκτυο ενημερώνονται πιο αξιόπιστα οι Έλληνες...

Έτσι ενημερώνονται οι Έλληνες Το διαδίκτυο αναδεικνύεται ως το μέσο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες για την ενημέρωσή τους, σύμ...

Έτσι ενημερώνονται οι Έλληνες
Το διαδίκτυο αναδεικνύεται ως το μέσο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα "Η Ελλάδα αύριο".
Συγκεκριμένα, το ίντερνετ κερδίζει την πρωτιά με 35% , ξεπερνώντας ακόμα και την τηλεόραση, την οποία το 32% εμπιστεύεται περισσότερο για την ενημέρωσή του.
Πολύ χαμηλά βρίσκονται οι εφημερίδες με 9%, το ραδιόφωνο με 8%, ενώ το 11% απαντά ότι δεν εμπιστεύεται κανένα μέσο για την ενημέρωσή του.

1 σχόλιο

  1. Είναι φυσιολογικό πλέον ο κόσμος να ενημερώνεται από το ίντερνετ παρά από την τηλεόραση, για πολλούς λόγους. 1)Η τηλεόραση δεν παρέχει αντικειμενική ενημέρωση. Ως γνωστόν οι τηλεοπτική σταθμοί είναι εταιρίες και ανήκουν σε επιχειρηματίες που σε πολλές περιπτώσεις είναι διαπλεκόμενοι με την εξουσία με πολλούς τρόπους. 2)Η τηλεόραση σε ενημερώνει για τα θέματα που έχουν επιλέγει από κάποιους, οι οποίοι υποθέτουν ότι τα θέματα αυτά σε ενδιαφέρουν. Πόσες φορές ο πολίτης έχει αγανακτήσει βλέποντας σε οποιοδήποτε κανάλι να έχει την ίδια είδηση και το δελτίο ενημέρωσης να έχει γίνει ουσιαστικά μονοθεματικό, π.χ. λίστα Λαγκάρτ. 3)Στην τηλεόραση δεν έχεις την δυνατότητα να πεις την γνώμη σου άμεσα, υπάρχουν σχολιαστές αναλυτές και πανελίστες που πολλές φορές μιλούν ακατάπαυστα εξ ονόματος του πολίτη, υποτίθεται. Αν κάποιες εκπομπές παραλαμβάνουν μηνύματα πολιτών συνήθως έχουν τηλεφωνικό κέντρο με επιπλέον χρεώσεις και τα μηνύματα που θα κοινοποιηθούν επιλέγονται. 4)Στην τηλεόραση δεν μπορείς να παρακολουθήσεις μια συζήτηση αν μιλούν όλοι, αν ο δημοσιογράφος διακόπτει διαρκώς τον συνομιλητή του, αν ο δημοσιογράφος δεν μοιράσει τον λόγο σε όλους τους παρευρισκόμενους με ισοτιμία. Σε όλες τις περιπτώσεις εξαρτάσαι από την ικανότητα ή την διάθεση του δημοσιογράφου. 5)Η τηλεόραση σου περνάει πάντα τα δικά της μηνύματα ασχέτως αν το κατεβαίνεις ή αν το αποδέχεσαι. 6)Για να βλέπεις όλα τα κανάλια καθαρά πρέπει να έχεις τηλεόραση νέας τεχνολογίας ή mpeg4, αλλιώς θα παλεύεις με την αναλογική σου τηλεόραση. 7)Στην τηλεόραση "κατεβάζεις καντίλια" πολλές φορές την μέρα. 8)Στην τηλεόραση περιμένεις να δεις την αγαπημένη σου ταινία, σειρά (αν υπάρχει πλέον με όλοι την σαβούρα που βλέπουμε). 9)Στην τηλεόραση διακόπτουν κάθε λίγο και λιγάκι για διαφημίσεις.
    10)στην τηλεόραση δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω κάτι που βλέπεις και έχασες ή να το σταματήσεις προσωρινά ή να το τρέξεις γρηγορότερα.
    Το ίντερνετ, 1)Σου παρέχει σχετικά αντικειμενική ενημέρωση από την στιγμή που εσύ επιλέγεις ποια είδηση θεωρείς υποκειμενική και ποια αντικειμενική. 2)Επιλέγεις ο ίδιος τι θέλεις να δεις και όχι κάποιος άλλος αντί για σένα. 3)Στο ίντερνετ έχεις την δυνατότητα να πεις την γνώμη σου άμεσα χωρίς λογοκρισίες και χρεώσεις. 4)Επιλέγει τον δημοσιογράφο που θα σε ενημερώσει ή την συνομιλία που θες να δεις και μπορείς και να παρεμβαίνεις σε ορισμένες περιπτώσεις είτε προφορικά είτε με μήνυμα. 5)Επιλέγεις εσύ τι μηνύματα θες να παρακολουθήσεις, από που, όποτε το θες, με ποιο τρόπο και για ποιο σκοπό. 6)Εδώ χρειάζεσαι μια καλή οθόνη και γρήγορο ίντερνετ για να κάνεις ότι θες. 7)Στο ίντερνετ κατεβάζεις ότι θες ακόμα και "καντίλια" άμα αργεί.
    Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του ίντερνετ. 8)Στο ίντερνετ την κατεβάζεις και την βλέπεις όσες φορές θες, όποτε θες και για όσο θες. 9)Στο ίντερνετ μπορείς να βλέπεις τις διαφημίσεις ή να τις απενεργοποιήσεις 10)στο ίντερνετ μπορείς να διακόψεις ότι βλέπεις, αν το γυρίσεις πίσω ή να το δεις γρηγορότερα.
    Αυτές είναι μονό μερικές διαφορές και υπάρχουν άλλες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση