GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος:Υπόλογη η κυβέρνηση...

Για καλλιέργεια ενός κλίματος τεχνητής ευφορίας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωση του σχετικά με τις απο...

Για καλλιέργεια ενός κλίματος τεχνητής ευφορίας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωση του σχετικά με τις αποκλίσεις που προκύπτουν για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, από την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια εμμονή με τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. Όπως όλες οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτική λιτότητας θεωρούν προνόμιο τους να αγνούν όχι μόνο τις αποκλίσεις μεταξύ προβλέψεων και αποτελεσμάτων, αλλά και τις συνεχείς εκθέσεις που αναδεικνύουν αυτές τις αποκλίσεις», τονίζει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών.
«Έτσι, τα στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά την καταστροφική λογική με την οποία αντιμετωπίζεται η υποτιθέμενη «διάσωση» της Ελλάδας. Οι αποκλίσεις των εκτιμήσεων της Επιτροπής για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, τη μεταβολή του ΑΕΠ, τον πληθωρισμό, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και την ανεργία από τα πραγματικά μεγέθη είναι χαρακτηριστικές του σαθρού εδάφους πάνω στο οποίο βασίζεται η πολιτική των Μνημονίων», συμπληρώνει ο κ.Τσακαλώτος, και επισημαίνει ότι «η θριαμβολογία της ελληνικής κυβέρνησης περί σταθεροποίησης της οικονομίας, καθώς και η καλλιέργεια ενός κλίματος τεχνητής ευφορίας για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική της εμποδίζουν την κατανόηση και την αντιμετώπιση των οξύτατων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που συνεχίζει να δημιουργεί η πολιτική της λιτότητας».
Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζει ότι «οι παραδοχές εκπροσώπων τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και του ΔΝΤ περί αποτυχημένου σχεδιασμού του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνουν την κριτική που κατ’ επανάληψη έχει ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους στόχους και τα μέσα επιβολής μια αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής. Και σίγουρα καθιστούν υπόλογη τη συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά απέναντι στον ελληνικό λαό».

2 σχόλια

  1. Τον ΣΥΡΙΖΑιο κι αν τον πλενεις...

    Είναι φανερό εδώ και καιρό πως ο άνθρωπος προσπαθεί ξαφνικά να το παίξει mainstream. Με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τις αντιμνημονιακές αρλούμπες, τα δολάρια, τις καταγγελίες και τις λοιπές φανφάρες.
    Έτσι ο Αλέξης, προκειμένου να μην επιστρέψει άμεσα στο 4%, σπεύδει να το παίξει υπεύθυνος πολιτικός.

    Το πρόβλημα του είναι ότι δεν μπορεί με τίποτα να το παίξει αρχηγός υπεύθυνου κόμματος. Είναι σαν να....προσπαθήσει ο Μιχαλολιάκος αύριο το πρωί να μας πείσει ότι ηγείται ενός "κεντροδεξιού" κόμματος.
    Γίνεται;
    Δε γίνεται.

    Γιατί απλούστατα, όπως σε εκείνη την περίπτωση θα έβγαινε ο Κασιδιάρης, ο "Καιάδας" και λοιπά καλόπαιδα και θα αρχίζανε τα δικά τους, έτσι και στην περίπτωση του Αλέξη, κάθε 4-5 μέρες βγαίνει ένας Διαμαντόπουλος, ένας Κουράκης, μια Θεοπεφτάτου και θα επιβεβαιώνουν σε όλους μας πως πρόκειται για ένα κόμμα με βαθιές ακροαριστερές ρίζες.

    Το παιδί θέλει να κάνει καριέρα και δεν το αφήνουνε... Ντροπή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΣΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΤΩΝΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΛΟΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση