GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο-Τι είπαν Αβραμόπουλος-Βενιζέλος

Βίντεο-Τι είπαν Αβραμόπουλος-Βενιζέλος Συνάντηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα της εξωτερικής  πολιτικ...

Βίντεο-Τι είπαν Αβραμόπουλος-Βενιζέλος
Συνάντηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα της εξωτερικής  πολιτικής, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


"Το πλαίσιο εντός του οποίου κινήθηκε η συζήτησή μας ορίζεται από την παραδοχή ότι, ιδιαίτερα υπό την παρούσα συγκυρία, είναι απαραίτητο να επιτύχουμε τον υψηλότερο δυνατό βαθμό συνεννόησης για τα εθνικά μας θέματα και γενικότερα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Η κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας σήμερα και την αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα έχοντας επιτύχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, είναι σαφές ότι δεν είναι θέμα μονάχα εσωτερικό.  Αντίθετα, απαιτεί την οικοδόμηση συμμαχιών και την εγκαθίδρυση διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας με τους εταίρους μας σε ολόκληρο τον κόσμο", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

"Είναι απολύτως σαφές ότι για τη σφυρηλάτηση μακρόπνοων συμμαχιών στο διεθνές στερέωμα καταλυτική σημασία έχει να γίνεται αντιληπτό από τους συνομιλητές μας ότι υπάρχει συναίνεση στους εθνικούς στρατηγικούς στόχους από τους κυβερνητικούς εταίρους και όχι μόνο", είπε και πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι εσωστρέφειας για την εξωτερική μας πολιτική.  "Σκοπός των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε είναι να ξαναβρεί η πατρίδα μας τη θέση της στο γεωπολιτικό περιβάλλον της με σχεδιασμό και στρατηγική.  Τούτη τη δύσκολη περίοδο είναι που πρέπει να φανούμε ισχυροί και ενωμένοι, προασπίζοντας και προωθώντας τα ελληνικά συμφέροντα στο διεθνές γίγνεσθαι. Να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, αλλά και να δημιουργήσουμε οι ίδιοι ευκαιρίες", ανέφερε.



"Η εθνική ισχύς είναι πολυπαραμετρική. Η οικονομική κρίση καμιά στιγμή τα προηγούμενα τρία χρόνια δεν επηρέασε τη εξωτερική μας πολιτική. Τώρα όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη στροφή που κάνει η χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να αξιοποιήσουμε την προοπτική μίας αυτοδύναμης ξανά Ελλάδας.  Μίας Ελλάδας ξανά ισότιμης μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ως μοχλό για την ενίσχυση της εθνικής μας στρατηγικής,  για να γίνει ξανά ορατή και  αντιληπτή η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο, θα έλεγα σε όλα τα μέτωπα στα οποία η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, προασπιζόμενη την εθνική της στρατηγική", είπε από την πλευρά του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


"Τα τρία κόμματα έχουμε διαμορφώσει ένα σαφές πλαίσιο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Αλλά καλούμε και με τη σημερινή ευκαιρία, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σε συνεννόηση, σε σύμπραξη, σε συστράτευση, για την προώθηση αυτής  της εθνικής στρατηγικής. Είναι απολύτως αναγκαίο στις διεθνείς επαφές μας, είτε αυτές γίνονται στην Ελλάδα είτε γίνονται στο εξωτερικό να μιλούμε με έναν ενιαίο τρόπο υπερασπιζόμενοι μία ενιαία εξωτερική πολιτική, η οποία έχει και την οικονομική αλλά και την πολιτική της διάσταση", επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να νοιώθει τραυματισμένη.
"Πρέπει να έχουμε  ένα έντονο αίσθημα αξιοπρέπειας το οποίο πρέπει να μας εμπνέει στην άσκηση  της εξωτερικής πολιτικής και όλοι οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι σύγχρονο πατριωτικό καθήκον να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της εθνικής μας ισχύος", συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Κόμματα: ΠΑΣΟΚ
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Γιατί ο μπαμπάς της Ράπτη έχει τα μισά κυλικεία στα νοσοκομεία και πανεπιστήμια της πόλης? Πως τα πήρε? Με διαγωνισμό? τυχαίο είναι το ότι είναι ο μπαμπάς της Ράπτη? Απλές ερωτήσεις κάνω εγώ ο μαλάκας Έλληνας πολίτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση