GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έφυγε" ο Γιώργος Ράλλης, ο Φίνος της ελληνικής τηλεόρασης

Στα 90 έσβησαν τα φώτα για τον Γιώργο Ράλλη, το δημιουργό των μεγαλύτερων τηλεοπτικών επι...


Στα 90 έσβησαν τα φώτα για τον Γιώργο Ράλλη, το δημιουργό των μεγαλύτερων τηλεοπτικών επιτυχιών στο θρυλικό Studio ATA της οδού Λένορμαν και αργότερα των Μελισσίων. Ήταν ο άνθρωπος που έστελνε λαμπερά αστέρια στα όνειρά μας, με τη συμπαράσταση της αγαπημένης του Ελβίρας και της κόρης του, Φρόσως Ράλλη. Τότε που όλα ήταν ασπρόμαυρα κι όμως εκείνος έδινε χρώμα... Ήταν εκείνος που σημάδεψε την πορεία της καλής ελληνικής τηλεόρασης.

Δεν υπάρχει σημαντικός ηθοποιός, σεναριογράφος ή δημοσιογράφος που να μην έχει «εκπέμψει» από το στούντιο ΑΤΑ. Ο Κουτσομύτης έκανε το ντεμπούτο του στον Άγνωστο Πόλεμο εκεί, ενώ πέρασαν από το στούντιο οι Σακελλάριος, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Κατσαρός, Βίκυ Λέανδρος και Ραφαέλα Καρά, όλοι μαζί συνθέτουν την ιστορία των ΑΤΑ και την ιστορία του Γιώργου Ράλλη, που γεννήθηκε το 1923 στον Πειραιά.
Η Ελβίρα και ο Γιώργος Ράλλης συνέδεσαν το όνομά τους με το στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών ΑΤΑ στην οδό Λένορμαν, το οποίο στήθηκε το 1971. Αρχικά λειτουργούσε μόνο ως στούντιο για τα γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1983 το στούντιο αναβαθμίστηκε σε εταιρεία παραγωγής και το 1987 εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Εκεί γυρίστηκαν περισσότερα από 5.000 επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών :Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Γιώργο Φούντα ως Παναγιώταρο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νάσο Κεδράκα, τον Δήμο Σταρένιο, τον Αλέξη Γκόλφη και τον Λυκούργο Καλλέργη, ο «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία του μεγάλου Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μιμή Ντενίση, «Οι Πανθέοι» με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκείνες κι εγώ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ακόμα, η θρυλική «Μαντάμ Σουσού» με την Αννα Παναγιωτοπούλου, οι «Απαράδεκτοι» με τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο, οι «Τρεις χάριτες». Στις νεότερες παραγωγές του συγκαταλέγονται οι σειρές «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Χαρά αγνοείται», «Ευτυχισμένοι μαζί», «L.A.P.D.».
Τη σκυτάλη στη διαχείρηση του στούντιο πήρε η Φρόσω Ράλλη. Σήμερα το Studio ATA δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τεχνική επεξεργασία τηλεοπτικών προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών studio συνεχίζοντας μια πορεία 40 ετών, ως ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους παραγωγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση