GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο «κόκκινο η αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό στο Δήμο Βόλου

Εν μέσω έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι, ποτέ στο παρελθόν δε ...

Εν μέσω έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι, ποτέ στο παρελθόν δε διαπίστωσε τέτοια πολιτική αδυναμία από τις μειοψηφίες να εκφράσουν κριτικό αυτοδιοικητικό λόγο, και τις μειοψηφίες να τον καλούν να βγει στην πόλη για να διαπιστώσει ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος κι ότι έχει βάλει χαμηλά τον πήχη.
Η πολιτική κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την τοποθέτηση των μειοψηφιών που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό ασκώντας κριτική στο Δήμαρχο για οικονομικίστικη λογική κι ότι ο προϋπολογισμός δεν προοιωνίζει κάτι θετικό. Απαντώντας ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης Σκοτινιώτης, δήλωσε ότι θα περίμενε, να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος, και να εντοπιστούν τα αδύνατα σημεία της διαχείρισης της παρούσας αρχής. Ωστόσο όπως δήλωσε «Λυπούμαι αλλά είμαι υποχρεωμένος να διαπιστώσω ότι αποτελεί τον ορισμό της απόλυτης πολιτικής αδυναμίας από πλευράς μειοψηφιών, να διατυπώσουν πολιτικό λόγο απέναντι στον προϋπολογισμό ή να διατυπώσουν εναλλακτική πρόταση. Ποτέ άλλοτε δε διαπίστωσα μεγαλύτερη αδυναμία να διατυπώσουν οι μειοψηφίες, κριτικό αυτοδιοικητικό λόγο».
Για την τοποθέτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Μουλά, που δήλωσε ότι «το να γίνει μια απλή καταγραφή εσόδων κι εξόδων δεν αποτελεί πολιτική διοίκηση του Δήμου» και τόνισε ότι, θα επιθυμούσε στα οικονομικά στοιχεία, να αναφέρονται οι προγραμματικές συμβάσεις, ΔΕΜΕΚΑΒ – ΔΕΥΑΜΒ και της Ν. Ιωνίας, αλλά και να ασχοληθεί με ζήλο ο Δήμος με το θέμα του Κοιμητηρίου και να διεκδικήσει χρήματα, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για αφοριστική κριτική προς τη Δ.Α..
Απαντώντας στην τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνου που δήλωσε μεταξύ άλλων ότι την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με αυτή συντάσσεται κι ο Δήμος, ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε «η ΛΑΣ ξεμπέρδεψε κάνοντας τη γνωστή πολιτική αναφορά στην κυβέρνηση, Ε.Ε. ταυτίζοντας την Δ.Α. με όλα αυτά τα κακά».
Τέλος απαντώντας στον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Γ. Μολοχίδη, ο οποίος δήλωσε ότι, ο προϋπολογισμός, κινείται στα πλαίσια οικονομικίστικης λογικής κι ότι ο Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα και δεν παρεμβαίνει στην κεντρική εξουσία για την υποβάθμιση της τοπικής διοίκησης. Παράλληλα, ο κ. Μολοχίδης, αναφέρθηκε στα τέλη, στη ΔΕΥΑΜΒ και στα έργα, με το Δήμαρχο να δηλώνει ότι είναι εκτός θέματος.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η Δ.Α. είναι περήφανη, που καταφέραμε όπως δήλωσε «να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο σε αυτή τη συγκυρία και μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μπορούμε να μιλήσουμε και να απευθυνθούμε με ασφάλεια στους πολίτες μας και να πούμε ότι ο Δήμος είναι εδώ. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία των εργαζομένων, στη στήριξη βασικών δομών και στις βασικές υποχρεώσεις που γεννά η βασανιστική καθημερινότητα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και συμμετέχουμε στη νέα προγραμματική περίοδο και μπορούμε να δούμε από μηδενική βάση τον προϋπολογισμό μας».
Μάλιστα απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες, τους είπε ότι αντιπροσωπεύουν ένα πολιτικό ναυάγιο, ενώ σχετικά με τις προγραμματικές της ΔΕΥΑΜΒ, διευκρίνισε ότι, όταν έρθει στο Δήμο το πόρισμα της δικαστικής έρευνας, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜΒ, θα ασκήσουν οποιαδήποτε νόμιμα μέσα προς όφελός τους, ενώ για το θέμα του Κοιμητηρίου, τόνισε ότι, ο Δήμος, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, και τόνισε «προσπαθούμε να προστατέψουμε πρόσωπα. Σε αυτή την παγίδα φασισμού και διαπόμπευσης προσώπων δε θα πέσουμε».
Ζητώντας το λόγο η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή, απευθυνόμενη προς το Δήμαρχο, δήλωσε ότι, ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος από τη Δ.Α. ενώ όπως πρόσθεσε «Δήμαρχε βάζετε χαμηλά τον πήχη και για αυτό είστε ικανοποιημένος. Δεν έχετε αποκηρύξει το φαύλο παρελθόν. Το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ είναι μείζον θέμα κακής διαχείρισης του παρελθόντος και κρυφή διαχείριση από εσάς». Για την διαπόμπευση των προσώπων, τόνισε «την ίδια ευαισθησία που δείχνετε για πολιτικούς σας φίλους δεν τις δείξετε σε υπαλλήλους του Δήμου που τους διαπομπεύσατε απρόκλητα», ενώ λαμβάνοντας το λόγο ο σύμβουλος κ. Μουλάς, κι απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο, εξέφρασε το παράπονο ότι, ο Δήμαρχος χαίρει της προβολής των ΜΜΕ σε αντίθεση με τις μειοψηφίες.
Ανταπαντώνας ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, έκανε λόγο για πάγια τακτική του Δημάρχου όταν δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας, και επανέλαβε ότι ο Δήμος προσαρμόζεται στην κυβερνητική πολιτική, ενώ ο σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Θ. Κλημόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει ούτε όραμα για την πόλη και δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος αν ο Δήμαρχος δεν βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μάλιστα απευθυνόμενος στο Δήμαρχο και στην κ. Μακρή, είπε «Ας πάψει ο Δήμαρχος να περιφέρεται στις συνάξεις του ΠΑΣΟΚ κι ας βγει στον κόσμο να ακούσει τι λέγεται κι ας βγει και η κ. Μακρή να ακούσει τι λένε για τη δικιά της παράταξη».
Κλείνοντας ο Δήμαρχος ζήτησε από τις μειοψηφίες να αφήσουν τα ΜΜΕ να κάνουν τη δουλειά τους με τους όρους και τις προϋποθέσεις που εκείνα θέτουν, ενώ όπως δήλωσε «αν οι μειοψηφίες είχαν ψυχραιμία θα αποφεύγαν να με επιβεβαιώσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
 mycitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση