GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αυτό το γνωρίζατε κ.Παπαδήμο;"...

Ακόμα και για παρέμβαση εισαγγελέα αναφορικά με την λίστα που περιλαμβάνει καταθέσεις Ελλήνων στην τράπεζα HSBC έκαναν λόγο δημοσιεύματα...

Ακόμα και για παρέμβαση εισαγγελέα αναφορικά με την λίστα που περιλαμβάνει καταθέσεις Ελλήνων στην τράπεζα HSBC έκαναν λόγο δημοσιεύματα πριν από δύο χρόνια. Παρ'όλα αυτά ο Λουκάς Παπαδήμος, στο υπόμνημά του δήλωσε ότι "κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρωθυπουργού το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα..."
09/01/2011
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «Π»
Παρενέβη ο Εισαγγελέας για τη «Λίστα Falciani»
Με τους 1.991 Έλληνες με «μαύρες» καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα
Έχει τη λίστα ο υπουργός Οικονομικών;

ΤΗΝ παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση με τη λίστα 1.991 Eλλήνων με «μαύρες καταθέσεις» σε ελβετική τράπεζα, που έφερε στο φως το «ΠΑΡΟΝ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Σακελλάκος έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα ντοκουμέντα (ονόματα και ποσά) και στη συνέχεια να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Πρόκειται για την περιβόητη «Λίστα Falciani» όπου 1.991 έλληνες εμφανίζονται να έχουν στην τράπεζα HSBC καταθέσεις αρκετών δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από σκοτεινές υποθέσεις ή είναι προϊόντα αθέμιτων συναλλαγών και, το πιθανότερο, δεν έχουν δηλωθεί ποτέ στην εδώ εφορία.

Κυκλοφορεί μάλιστα με έντονο τρόπο ότι μεταξύ των 1.991 περιλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα που αν τελικά αποκαλυφθούν τα ονόματά τους θα προκληθεί «σάλος».

Όπως γράφαμε στο σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, αρκετοί από τους έλληνες καταθέτες εμφανίζονται με διαβατήρια ξένων χωρών, μεταξύ άλλων και από τη Γουινέα Μπισάου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αν αληθεύει η πληροφορία αυτή, προκύπτει μείζον ζήτημα, για ποιον λόγο μέχρι σήμερα δεν την έδωσε στη δημοσιότητα ή δεν προχώρησε στις ενδεδειγμένες ενέργειες, προς την κατεύθυνση να πειστούν να φέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις, πληρώνοντας το 5% σε φόρο προς το ελληνικό Δημόσιο.

Κι επειδή, όπως λέγεται, το συνολικό ποσό των καταθέσεων ανέρχεται σε πολλά δισ. οι φόροι θα έκλειναν αρκετές «τρύπες» του κρατικού προϋπολογισμού.
Ακολουθεί νέο δημοσίευμα μία εβδομάδα αργότερα

16/01/2011
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «Π»
Έχουμε τη λίστα με τους 1.991!
Δηλώνει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης
Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται η περιβόητη λίστα Falciani με τους 1.991 Έλληνες με διαβατήριο... Γουινέα Μπισάου, οι οποίοι έχουν καταθέσεις, όχι και τόσο καθαρές, που υπολογίζονται γύρω στα 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία, στην τράπεζα HSBC.
Αυτό άφησε να εννοηθεί ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης, μιλώντας το πρωί της περασμένης Κυριακής στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση», επιβεβαιώνοντας το «Π», που στο προηγούμενο φύλλο είχαμε γράψει ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει τη λίστα με τα 1.991 ελληνικά ονόματα, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, την είχε πάρει από τη γαλλίδα ομόλογό του.
Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι αν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία της λίστας, αν ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, να ζητήσει από την ελβετική Δικαιοσύνη το άνοιγμα των λογαριασμών.
Όπως επίσης αν, μετά την εντολή για προκαταρκτική έρευνα στην οποία προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Σακελλαρόπουλος, το υπουργείο έστειλε τη λίστα ή προτίθεται να τη δώσει.
Όπως επίσης αν κλήθηκαν από το υπουργείο οι 1.991 να δώσουν... εξηγήσεις, αν δηλαδή οι καταθέσεις τους στην HSBC έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα. Καθώς και ο τρόπος απόκτησής τους.
Ο κ. Καπελέρης, πάντως, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ είπε ότι τη λίστα την επεξεργαζόμαστε. Να εικάσουμε δηλαδή ότι κάποια στιγμή θα δημοσιευθούν τα συμπεράσματα και δεν θα υπάρξει... ασυλία.
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση