GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόντε Κάρλο:Βουτιά στην ιστορία των ράλι...

Λίγο μετά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έφτασε η ώρα για τον πρώτο γύρο του WRC. Από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου όλος ο κόσμος των ράλι ...


Λίγο μετά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έφτασε η ώρα για τον πρώτο γύρο του WRC. Από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου όλος ο κόσμος των ράλι θα έχει για επίκεντρο το Μόντε Κάρλο, το μέρος που θα δοθεί η πρώτη μάχη της νέας εποχής. Ένα νέο πρωτάθλημα, με πολλές διαφορές από τα προηγούμενα, με νέα πρόσωπα και κυρίως νέες προσδοκίες, χωρίς την εργοστασιακή Ford, χωρίς τον Sebastien Loeb (o οποίος όμως θα τρέξει στο Μόντε) και με την πολυαναμενόμενη είσοδο της Volkswagen. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στα ράλι και όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι από τα καλύτερα της ιστορίας τους.
Το Ράλι Μόντε Κάρλο δεν έγινε διάσημο τυχαία. Δεν είναι η αίγλη του Μονακό που το κάνει ξεχωριστό, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δύσκολο ασφάλτινο αγώνα, με τον πάγο να καιροφυλακτεί σχεδόν σε κάθε στροφή του ορεινού «φιδογυριστού» δρόμου. Έτσι, τα πληρώματα φέτος θα έχουν να αντιμετωπίσουν 465 αγωνιστικά χιλιόμετρα, χωρισμένα σε 18 Ειδικές Διαδρομές, για να έχουμε αργά το βράδυ του Σαββάτου τον πρώτο νικητή της σεζόν.
Οι δύο πρώτες ημέρες του αγώνα (Τετάρτη 16/1 και Πέμπτη 17/1) είναι λίγο-πολύ ίδιες με τις περσινές, με τη δράση να επικεντρώνεται γύρω από τη Valence. Η Παρασκευή 18 Ιανουαρίου είναι όμως διαφορετική: η μικρότερη ημέρα του αγώνα και με νέες ΕΔ. Οι φίλοι του Μόντε Κάρλο όμως θα ενθουσιαστούν με τις ΕΔ του Σαββάτου (19/1) καθώς τα πληρώματα θα περάσουν τρεις φορές από τη διάσημη Col de Turini, τις δύο μάλιστα από αυτές υπό το φως των προβολέων τους καθώς θα έχει πέσει το βράδυ.
Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και το βάθρο των νικητών θα στηθεί στην Place du Palais in Monaco το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου.
Αρκετά διαφορετική μορφή από αυτήν που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια έχει η λίστα συμμετοχών του Ράλι Μόντε Κάρλο. Η πρωταθλήτρια ομάδα Citroen έχει νέο κεντρικό χορηγό, το Abu Dhabi, και οδηγικό δίδυμο που στο σύνολο της σεζόν θα αποτελούν οι Mikko Hirvonen και Dani Sordo. Στο Μόντε Κάρλο όμως θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τον Sebastien Loeb να οδηγεί το Citroen DS3 WRC, καθώς ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς είναι ένας από τους τέσσερις που ο Γάλλος 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα τρέξει φέτος.
Η Ford όπως είναι γνωστό έχει αποσύρει την εργοστασιακή της υποστήριξη, ωστόσο δίνει το πολύ καλό Fiesta RS WRC στην M-Sport και η ομάδα του Malcolm Wilson παρουσιάζεται αρκετά δυνατή. Το λάβαρό της φέτος κρατάει ο Mads Ostberg, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Evgeny Novikov, ενώ άλλα τρία αυτοκίνητα θα οδηγήσουν στο Μόντε ο Juho Hanninen, ο Thierry Neuville και ο Martin Prokop.
Η Volkswagen Motorsport κατεβάζει για πρώτη φορά το Polo R, το οποίο θα οδηγούν ο Sebastien Ogier και ο Jari-Matti Latvala. Η γερμανική ομάδα έχει επενδύσει πολλά στο πρόγραμμα του WRC, το αυτοκίνητο αναμένεται δυνατό και σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα ταλαντούχο οδηγικό δίδυμο όλοι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να δούμε τι μπορεί να καταφέρει. Ακόμα και η πρωτιά δεν αποκλείεται, αν και από μια ομάδα που κάνει το ντεμπούτο της δεν θα έπρεπε να έχει κανείς τόσο μεγάλες απαιτήσεις.
Θα υπάρχει και αυτοκίνητο της Mini στο Ράλι Μόντε Κάρολο, όπως και στο υπόλοιπο πρωτάθλημα. Μπορεί η μάρκα να διέκοψε το πρόγραμμά της στο WRC, ωστόσο η Motorsport Italia (φέτος ονομάζεται Lotos WRC Team) θα ετοιμάζει το πολύ καλό Mini John Cooper Works για να το οδηγήσει o ταλαντούχος Πολωνός Michal Kosciuszko.
ΠΗΓΗ:msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση