GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διάδοχος του Γιούνκερ...

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ...

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης εντός του μήνα, αναλαμβάνοντας ένα ρόλο-κλειδί σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, είπαν σήμερα αξιωματούχοι.
Το Eurogroup προγραμματίζεται να αποφασίσει την 21η Ιανουαρίου ποιος θα διαδεχθεί τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία του ισχυρότερου οργάνου διαμόρφωσης οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο 46χρονος Ντάισελμπλουμ πραγματοποιεί περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Χθες Δευτέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, καθώς και τους συναδέλφους του από το Βέλγιο και από το Λουξεμβούργο.
Αναμένεται στη Ρώμη εντός της ημέρας, ενώ αύριο προγραμματίζει να επισκεφτεί το Παρίσι.
«Φαίνεται ότι η κατάσταση κινείται προς την κατεύθυνση του Ολλανδού» υποψηφίου για την προεδρία του Eurogroup, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης, που δεν κατονομάζεται.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση