GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διετές πρόγραμμα Υγείας για τους οικονομικά αδύναμους

Διετές πρόγραμμα Υγείας για τους οικονομικά αδύναμους Στην εφαρμογή διετούς προγράμματος για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγεία...

Διετές πρόγραμμα Υγείας για τους οικονομικά αδύναμους
Στην εφαρμογή διετούς προγράμματος για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας και θα καλύπτει 100.000 πολίτες ανά έτος για την περίοδο 2013-2014.
Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, διευκρινίζει, ότι το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.
Ο κ. Λυκουρέντζος ενημερώνει ότι «στο μεσοδιάστημα και μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος και με αξιοποίηση πόρων από την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην εφαρμογή διετούς προγράμματος, μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανά έτος περίπου 100.000 πολίτες, οι οποίοι θα απολαύουν υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας».
Η όλη δράση θα ενταχθεί στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο για δύο χρόνια, για το 2013 και το 2014.
Επίσης θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η «Υγεία κατ΄ οίκον» και οι εμβολιασμοί παιδιών και έτσι θα υπάρχει ουσιαστική συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων αυτών κοινωνικών ομάδων.
Οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν συνολικά και από όλες τις επιμέρους δράσεις του, ιατροφαρμακευτικά και νοσηλευτικά, περίπου 160.000 πολίτες κατ΄ έτος.
Το έγγραφο του υπουργού Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για την κάλυψη ασθενών που λόγω οικονομικής κρίσης έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν για να νοσηλευτούν.
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Αγράμματε...
    Εισια τόσο βλάξ, που γελαμε όλοι στην τρίπολι...
    Ενας πατριώτης σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση