GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμμετοχή της Γ.Γ.Ι.Φ. σε εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στον δημόσιο βίο»

H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή συμμετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 11 – 1- 2013 η Ελληνική...


H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή συμμετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 11 – 1- 2013 η Ελληνική Εταιρεία γυναικών πανεπιστημιακών με θέμα «Η γυναίκα στον δημόσιο βίο». Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, η επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μαρία Δαμανάκη και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος. Οι ομιλήτριες / τές εξήγησαν γιατί εξακολουθεί να είναι έντονη η απουσία των γυναικών στον δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα σε υπεύθυνες ηγετικές θέσεις στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην οικονομία και παρουσίασαν τις κοινωνικές δυνάμεις που συντηρούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Παράλληλα, θέμα των εισηγήσεων τους ήταν και οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων αλλά και οι πρακτικές ενσωμάτωσης τους στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για την ισχνή συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις εξουσίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής. Όπως επεσήμανε, μπορεί το 20 % της γυναικείας εκπροσώπησης στο Κοινοβούλιο να αποτελεί πρόοδο, παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση και των δύο φύλων. Στη συνέχεια η κα Μακρή ανέφερε ότι, αν και ο κατάλογος των γυναικείων ονομάτων στα ανώτατα κρατικά αξιώματα διευρύνεται, ευθύνη μας είναι να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες. .
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων τόνισε, επίσης, ότι οι ίδιες οι γυναίκες είναι αυτές που θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς το δικαίωμα ψήφου ή τα ίσα πολιτικά δικαιώματα μπορεί να αποτελούν αναγκαίες απαιτήσεις, αλλά η αληθινή χειραφέτηση. αρχίζει από την ψυχή και τη θέληση της ίδιας της γυναίκας. Τέλος η κα Μακρή παρουσίασε ως πολιτική της πρόταση την θεσμική, συστηματική και σταθερή παρέμβαση στη διαμόρφωση αντιλήψεων μέσα από τις εκπαιδευτικές δομές, έτσι ώστε να αποτραπεί η καλλιέργεια στερεοτύπων..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση