GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράταση ενός έτους στην απόσυρση οχημάτων...

Παράταση ενός έτους στο μέτρο της απόσυρσης οχημάτων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο νέο φορολογικό ...

Παράταση ενός έτους στο μέτρο της απόσυρσης οχημάτων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, οι διατάξεις της απόσυρσης εφαρμόζονται για τα αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για τα οποία η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στη χώρα μας μέχρι 31.12.2000 και έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.
Επιπλέον, με την υποπαράγραφο στ' ορίζεται ότι η νέα ημερομηνία λήξης της απόσυρσης (31.12.2013) ισχύει και για τα αυτοκίνητα οχήματα που υπάγονται στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180/Α').
Με την ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ακόμη η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης Ι.Χ. αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων, ενώ πλέον ο φόρος πολυτελείας στα μεταχειρισμένα Ι.Χ. θα επιβάλλεται με την κλίμακα του φόρου που ισχύει για τα καινούργια και κυμαίνεται από 10% έως 40%.
Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι τρίτεκνοι αν γίνουν πολύτεκνοι δικαιούνται εκ νέου απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου.
Πηγή:  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση