GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας: Μικρά, αλλά σταθερά βήματα...

"Η Ελλάδα αναδομείται και εκσυγχρονίζεται με μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Για να αλλάξουμε το κράτος, χρειαζόμαστε τα θεσμικά όργανα ...

"Η Ελλάδα αναδομείται και εκσυγχρονίζεται με μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Για να αλλάξουμε το κράτος, χρειαζόμαστε τα θεσμικά όργανα να πρωταγωνιστήσουν στις τομές και στις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε", είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο χαιρετισμό του κατά την επίσκεψή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
"Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό στη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας και διαδραματίζει καθημερινά ουσιαστικό έργο με τα προγράμματα ελέγχου, που εφαρμόζει για έργα και προμήθειες, που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Επικράτεια", τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
"Με βάση την εμπειρία του και τις γνώσεις του αξιόλογου στελεχιακού δυναμικού του, προσδοκώ ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της δημοσιονομικής διαχείρισης του κράτους", είπε υπογραμμίζοντας τη σημασία του προγράμματος τεχνικής βοήθειας, που συντονίζει η Task Force και υλοποιείται με τη βοήθεια κρατών μελών με αντίστοιχη τεχνογνωσία.
"Στo πλαίσιο αυτό, η τεχνική βοήθεια προς το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο στον τομέα του εξωτερικού ελέγχου από τα Ανώτατα Ελεγκτικά Ιδρύματα της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συμβάλει ιδιαίτερα στην εφαρμογή και στη χώρα μας, κάθε βέλτιστης μεθόδου και πρακτικής, που συναντάται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντική η στενή συνεργασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το Υπουργείο Οικονομικών, το Κοινοβούλιο και άλλους φορείς.
Και εμείς από πλευράς μας, στο Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι κρίσιμο να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος, με τον οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ενισχύσει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, τόσο στη δημοσιονομική διαχείριση όσο και στον κρατικό προϋπολογισμό.
Επίσης, είναι καίρια η συμμετοχή εκπροσώπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις επιτροπές του Υπουργείου, με αντικείμενο την βελτίωση του δημοσιονομικού συστήματος, για ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό, τα δημόσια λογιστικά, τα μεγέθη της Γενικής Κυβέρνησης και τους δημοσιονομικούς ελέγχους.Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και να διαμορφώσουμε πλαίσιο στενότερης συνεργασίας", πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση