GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστραλία:"Ελληνικός" τελικός στο τένις...

Το γεγονός ήταν ασυνήθιστο. Την Ημέρα της Αυστραλίας, δύο ομογενείς τενίστες αγωνιζόταν στον τελικό των τζούνιορς του Αυστραλιανού Όπεν. ...

Το γεγονός ήταν ασυνήθιστο. Την Ημέρα της Αυστραλίας, δύο ομογενείς τενίστες αγωνιζόταν στον τελικό των τζούνιορς του Αυστραλιανού Όπεν.
«Θέλουμε να δείξουμε πως και οι Έλληνες μπορούν να παίζουν τένις» δήλωσε ο Νίκος Κύργιος, ο νεαρός Ελληνοαυστραλός που κέρδισε 2-0 (7-6, 6-3) τον συμπατριώτη του Θανάση Κοκκινάκη, κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν των Juniors και φιγουράρει τώρα στην πρώτη θέση παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, και οι δυο αθλητές αναμένεται να γράψουν ιστορία, όχι μόνο στο αυστραλιανό τένις αλλά και στο παγκόσμιο.
Ο 17χρονος Νίκος Κύργιος μπήκε σε μια λίστα με σπουδαίους αθλητές, όπως οι Στέφαν Έντμπεργκ, 'Αντι Ρόντικ, Μάρκος Παγδατής και Γκαέλ Μονφίς, οι οποίοι επίσης έχουν σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο! Και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την άνοδό του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες.
Ο Κοκκινάκης, που είναι φίλος του Κύργιου, πάλεψε το ματς, αλλά όπως αποκάλυψε μετά το τέλος, τον ταλαιπωρεί ένας τραυματισμός στην πλάτη που μπορεί να τον αφήσει ακόμα και μισό χρόνο εκτός δράσης.
«Θέλω να συγχαρώ τον Θανάση, είμαι περήφανος γι' αυτόν», είπε ο Κύργιος στην τελετή απονομής.
«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήρθαν σήμερα εδώ για να μας υποστηρίξουν. Ήταν ένα φοβερό τουρνουά και είμαι πολύ ενθουσιασμένος εν όψει της νέας σεζόν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση