GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μετρημένες οι μέρες του Ρέσλερ"...

Τα σχόλια του γερμανικού Τύπου επικεντρώνονται στην κρίση ηγεσίας στο κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), καθώς αμφισβητείται όλο και περισσότε...

Τα σχόλια του γερμανικού Τύπου επικεντρώνονται στην κρίση ηγεσίας στο κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), καθώς αμφισβητείται όλο και περισσότερο ο ρόλος του προέδρου του κόμματος, Φίλιπ Ρέσλερ και πολλοί προεξοφλούν μια νέα αλλαγή στο τιμόνι των Φιλελευθέρων.
«Τελείωσε η εποχή των Φιλελεύθερων;», διερωτάται ρητορικά ο Χέριμπερτ Πράντλ σε σχόλιό του στην Süddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι «είναι μετρημένες οι μέρες του Φίλιπ Ρέσλερ στο αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Ακόμη και το Φιλελευθερισμό σερβίρουν τα άλλα κόμματα πιο ελκυστικά και υπό την έννοια αυτή ο Φιλελευθερισμός δεν πρόκειται να καταποντιστεί», εκτιμά ο σχολιαστής, υποστηρίζοντας σε άλλο σημείο του σχολίου του ότι η ιδεολογία αυτή έχει στο μεταξύ εγκαταλείψει το στενό χώρο του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.
«Ένας σοβαρός οικονομικός Φιλελευθερισμός έχει εγκατασταθεί σε τμήματα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών», παρατηρεί η εφημερίδα προσθέτοντας ότι και το κόμμα των Πρασίνων εξυπηρετεί τις φιλελεύθερες αναζητήσεις μιας νέας αστικής τάξης που δίνει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην υγιεινή διατροφή.
«Κατά κάποιον τρόπο, ο Φιλελευθερισμός βρίσκεται σε όλα τα κόμματα, ως κληρονομιά του διαφωτισμού. Δεν πρόκειται λοιπόν να καταποντιστεί, όταν θα εξαφανιστεί το FDP. Θα ήταν ωστόσο κρίμα. Σίγουρα, το FDP δεν είναι καμία δημιουργική δύναμη πλέον. Ωστόσο όσο είναι παρόν, υπάρχει η μικρή ελπίδα να ξαναγίνει δημιουργική δύναμη, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν τα δικαιώματα του πολίτη να αναζητήσουν άσυλο αλλού», καταλήγει το σχόλιο.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση