GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπιλ Ανθολις (διευθυντής του Μπρούκινγκς): πώς είδαμε τον Τσίπρα...

ΣΕ ΣΤΥΛ «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» είναι γραμμένο το ραπόρτο για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. Αναφέρομαι στον απολ...

ΣΕ ΣΤΥΛ «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» είναι γραμμένο το ραπόρτο για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. Αναφέρομαι στον απολογισμό που κάνει ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς στο μπλογκ του για την παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην... αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο ΜΠΙΛ ΑΝΘΟΛΙΣ γράφει ότι πολλοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ένιωθαν νευρικότητα για την άφιξη Τσίπρα, επειδή η τοποθέτησή του στο πολιτικό φάσμα είναι πιο αριστερά από τους σοσιαλιστές (τίτλος που επίσης προκαλεί τρόμο στους Αμερικανούς). «Συμφωνήσαμε από 40% έως 60% με αυτά που είπε. Οπότε είμαστε πάτσι», φέρεται να είπε στον Ανθολις ένας από τους ανθρώπους που συνάντησε τον Τσίπρα στις ΗΠΑ.
«ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ όπου οι αριστεριστές ιστορικά ήταν εμπρηστικοί, επιρρεπείς στη βία και επιθετικά αντιαμερικανοί, ο Τσίπρας εμφανίστηκε ήπιος, ευγενής, πραγματιστής και πρόθυμος να ακούσει προτάσεις, ακόμη και κριτική», σημειώνει ο Ανθολις.
ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ωστόσο τον Τσίπρα για το ότι «δεν μπόρεσε να πείσει πως έχει ένα θετικό όραμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Απέφυγε να μπει σε μια ουσιαστική συζήτηση για το τι θα έκανε την ελληνική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική». Περιμένει πάντως να δει ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες και πολύ περισσότερο αν γίνει κυβέρνηση. Δεν είναι ο μόνος.
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
PS: Για όσους θέλουν να διαβάσουν ολόκληρη την ανάλυση του κ. Ανθόλις μπορούν να την διαβάσουν εδώ
-----------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση