GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό...

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι εξελίξεις στη λίστα Λαγκάρντ, με οξύτατη πόλωση, υπόγειες διεργασίες, ιερές και…ανίερες συμμαχίες, α...

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι εξελίξεις στη λίστα Λαγκάρντ, με οξύτατη πόλωση, υπόγειες διεργασίες, ιερές και…ανίερες συμμαχίες, ακόμα και με αλλαγές στις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων-και είμαστε ακόμα στην αρχή.
Η κατάθεση σήμερα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Προκαταρκτικής που θα ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναμένεται να ανεβάσει και άλλο το θερμόμετρο στις σχέσεις Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου. Μεταξύ των δυο κομμάτων δεν υπάρχουν πλέον σημεία επαφής, κόβεται η οποιαδήποτε γέφυρα, ενώ εκ των πραγμάτων η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ αναδεικνύεται σε μονόδρομο για τον Ευ. Βενιζέλο.
Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκει την ευκαιρία να οξύνει ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας το πεδίο της σύγκρουσης και σε πεδία όπως η βίλα Αμαλία και οι κουκουλοφόροι, που αποτελούν αδύναμο στοιχείο για την Κουμουνδούρου, η οποία πλέον πέραν του Ευάγγελου Βενιζέλου στοχοποιεί και τον Αντώνη Σαμαρά.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά την επιστροφή του από την Ολλανδία, το βράδυ στη ΝΕΤ, καθώς ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Οικονομικών αναμένεται ως ένα τουλάχιστον σημείο να εμφανίσει την υπερασπιστική του στρατηγική. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή επιμένουν να μπει στο κάδρο της Προκαταρκτικής και ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν διαθέτουν ωστόσο τις απαιτούμενες ψήφους ώστε να καταθέσουν σχετική πρόταση στη Βουλή.

Εκτός ΚΟ ΔΗΜΑΡ Βουδούρης-Μουτσινάς
Οι ψηφοφορίες για την Προκαταρκτική-η πρώτη αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη 14 και 15 Ιανουαρίου αντιστοίχως-απασχολούν ήδη τα κόμματα, καθώς ουδέποτε ιστορικά από τις μυστικές ψηφοφορίες προκύπτουν εκπλήξεις.
Ήδη, όπως αποκάλυψε χθες το Real.gr, ο Φώτης Κουβέλης έχει αποφασίσει να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, καθώς οι δυο βουλευτές συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου, ενώ θέτουν θέμα ποινικών ευθυνών και για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνέντευξη του Οδυσσέα Βουδούρη στη Real news.

Λοβέρδος-Σκανδαλίδης
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέσω της “R”, δήλωσε πως θα ψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας, όπως αναμένεται να πράξουν και οι Κώστας Σκανδαλίδης και Γιάννης Κουτσούκος, πιθανότατα δε και ο Μιχάλης Κασσής. Αύριο θα δηλώσει τι θα πράξει ο Μάρκος Μπόλαρης, που όπως όλα δείχνουν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου.
Το τελικό κλίμα πάντως θα διαμορφωθεί και από το τι στοιχεία θα προκύψουν το επόμενο διάστημα…
Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση