GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία:"Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου"

Γερμανία:"Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου" Oι κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σ...

Γερμανία:"Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου"



Oι κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε ό, τι αφορά την εμπλοκή του με τη λίστα Λαγκάρντ απασχολούν τον γερμανικό Τύπο.

Με τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για διαγραφή συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ: «Ο πρώην υπουργός θεωρούνταν πρωταγωνιστής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μέχρι που εμφανίστηκε η περιβόητη λίστα», διαβάζουμε στον υπότιτλο.

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένει αθώος. Για την Ελλάδα θα ήταν καλό να αποδειχθεί η αθωότητα του πρώην υπουργού. Διότι σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού κόσμου».

Σε σχετικό σχόλιο η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει: «Το πρώτο θύμα της λίστας ήταν η ελευθερία του τύπου. Όταν ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε τη λίστα συνελήφθη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε απουσίαζαν τρία ονόματα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι αποφάσισε τη διαγραφή τριών συγγενικών του προσώπων. Ο πρώην υπουργός είναι φυσικά αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως οι αποδείξεις είναι συντριπτικές. Το δεύτερο θύμα της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, την οποία πλήττει ο πρώην υπουργός Οικονομικών».



Πηγή: Deutsche Welle


Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. EL PAIS : ΕΤΣΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Κ.Τ. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ !!!

    Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της ισπανικής El Pais (29.11.12) η Γερμανία, σε συνεργασία με τις τράπεζες της, ενισχύει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον των χωρών του Νότου, με στόχο τη λεηλασία τους.
    Ειδικότερα, η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία στους «εταίρους» της, δημιουργεί μεγάλα πλεονεκτήματα στην ίδια, επειδή τη βοηθάει να περιορίσει τα τεράστια ελλείμματα της – γεγονός που επιτυγχάνεται με την «υπόγεια» ενίσχυση της κερδοσκοπίας εκ μέρους της, όσον αφορά τα δημόσια χρέη των χωρών του Νότου, με αποτέλεσμα τα δικά της επιτόκια δανεισμού να είναι μηδενικά.
    Οι συγγραφείς του άρθρου, αφού αναφέρονται στον καπιταλισμό-καζίνο, ο οποίος θεωρούν πως δημιουργήθηκε από την «απορρύθμιση» και την πλήρη απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, «τεκμηριώνουν» την ύπαρξη ενός ιδιωτικού χρηματιστηρίου, με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο – ενός χρηματιστηρίου, το οποίο ευρίσκεται στα χέρια του «χρηματοπιστωτικού καρτέλ», αποτελούμενου από έξι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και έξι ευρωπαϊκές (τράπεζες που αφού χρεοκόπησαν, υπεξαιρώντας τεράστια ποσά, διασώθηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών).
    Η Γερμανία κατηγορείται ότι, «ενισχύει τα στοιχήματα των κερδοσκόπων εναντίον των χωρών του Νότου». Παράλληλα, υπενθυμίζεται ο ρόλος της Goldman Sachs στην απόκρυφη χρεών της Ελλάδας, πριν την είσοδο της στην Ευρωζώνη - όπου ενοχοποιείται ότι, μαζί με τη Deutsche Bank, χρησιμοποίησε την εσωτερική της πληροφόρηση για να στοιχηματίσει στην έκτοτε προγραμματισμένη, μελλοντική κατάρρευση της Ελλάδας.
    Σύμφωνα τώρα με τη γερμανική εποπτική αρχή (BAFIN), το 2009 ευρίσκονταν στην κατοχή γερμανικών τραπεζών «τοξικά» χρεόγραφα αξίας 800 δις €. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να τιμωρήσει τους ενόχους-τραπεζίτες για τις κερδοσκοπικές τους «ατασθαλίες» (Hypo Real Estate, IKB, WLB, Commerzbank κλπ.), προτίμησε, σε συνεργασία με τις χρεοκοπημένες ουσιαστικά τράπεζες της, να στρέψει έντεχνα την προσοχή των αγορών μακριά από την ίδια, στις χώρες του Νότου – με απώτερο στόχο τον εξευτελισμό, τη λεηλασία και την κατάληψη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση