GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάινμπρουκ: Ανεπίτρεπτη η γερμανική αλαζονεία...

Περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητά από τη Γερμανία ο Πέερ Στάινμπρουκ. «Η γερμανική αλαζονεία ειδικά έναντι του ελληνικού λαού...

Περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητά από τη Γερμανία ο Πέερ Στάινμπρουκ. «Η γερμανική αλαζονεία ειδικά έναντι του ελληνικού λαού είναι ανεπίτρεπτη» γράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, υπογραμμίζοντας ότι σφίγγει όλο και περισσότερο η θηλιά στην ελληνική οικονομία, χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος στον ορίζοντα.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Πέερ Στάινμπρουκ υπενθυμίζει στους αναγνώστες της συντηρητικής εφημερίδας τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας δραματική την κατάσταση στην Ελλάδα. «Εάν μεταφέρουμε αυτές τις περικοπές σε γερμανικές διαστάσεις τότε κάνουμε λόγο για περικοπές ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, τονίζοντας ότι η μονομερής πολιτική λιτότητας έχει προκαλέσει στην Ελλάδα κοινωνική κατάθλιψη. «Το ποσοστό των αυτοκτονιών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια», διευκρινίζει ο Στάινμπρουκ, υποστηρίζοντας ότι υποτιμάται στη Γερμανία η κοινωνική διάσταση της κρίσης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιεί το Βερολίνο να μην ανεχθεί την αποδυνάμωση των άλλων χωρών. «Οι ευρωπαίοι γείτονές μας επιθυμούν μια ισχυρή Γερμανία, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που είναι αντίθετοι σε μια ισχυρή Γερμανία, η οποία με το οικονομικό της βάρος και την πολιτική της επιρροή θα μπορούσε να προκαλέσει αποφάσεις, με τις οποίες οι πιο αδύναμες χώρες δεν μπορούν να συμφιλιωθούν», γράφει ο Πέερ Στάινμπρουκ.
Πηγή:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση