GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερώνυμος:Τη νύχτα ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια

Ιερώνυμος:Τη νύχτα ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια «Βγείτε τη νύχτα σε μερικές γειτονιές και θα δείτε σκουπιδοτενεκέδες γερμένους να τους ψ...

Ιερώνυμος:Τη νύχτα ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια
«Βγείτε τη νύχτα σε μερικές γειτονιές και θα δείτε σκουπιδοτενεκέδες γερμένους να τους ψάχνουν άνθρωποι πεινασμένοι. Κάποιοι έχουν την σοφία να μην πετούν το φαγητό τους να το βάζουν σε σακούλα και να το αφήνουν σε σημεία όπου ξέρουν οι άνθρωποι που ψάχνουν και το παίρνουν. Αυτή η εικόνα της Αθήνας, της Ελλάδας, με ενοχλεί, με στεναχωρεί» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου και της παρουσίασης των στόχων για το 2013, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.
 «Στην Αρχιεπισκοπή και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έρχονται μανάδες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τη θεραπεία τους. Αυτή την στιγμή στην Αθήνα ετοιμάζονται 10.000 μερίδες φαγητού και θέλω να σημειώσω ότι άλλοτε ο αριθμός των ξένων ήταν μεγαλύτερος, τώρα έχει μειωθεί και το 65% είναι Έλληνες, οι οποίοι υποφέρουν», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος.
 «Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο. Είναι εξαιρετική η πρόταση για τη δημιουργία, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δικτύου κατ οίκον νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την έχουν», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος. «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, «και πρέπει ο καθένας κάτι να κάνει με τον εαυτό του , ώστε ν΄ αλλάξει η ζωή μας.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Πατούλης παρουσιάζοντας του στόχους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για το 2013 ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Προτεραιότητα μας για το 2013 είναι να αγωνιστούμε για να έχει ο κάθε ανασφάλιστος ασθενής φάρμακο-κατ οίκον νοσηλεία-νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάνουμε πράξη τη στήριξη που υποσχεθήκαμε: 1) Χτίζουμε την πρώτη Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου σε όλη την Ελλάδα και υιοθετούμε τις φαρμακευτικές αγωγές των χρονίως πασχόντων ανασφάλιστων ασθενών στην Αττική στις παραμεθόριες περιοχές για έναν χρόνο. 2) Συνεχίζουμε τα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας για να αφουγκραστούμε από άκρη σε άκρη τα υγειονομικά προβλήματα των άγονων νησιών. 3) Θωρακίζουμε τη δευτεροβάθμια περίθαλψη των ασθενών μέσα από τη μεγάλη αλυσίδα των νοσοκομείων με τους χειρουργούς μέλη του ΙΣΑ, τόσο τους νοσοκομειακούς όσο και τους πανεπιστημιακούς. 4) Ενισχύουμε τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία όλης της Ελλάδας. Θέτουμε σε άμεση εφαρμογή την Κάρτα Υγείας Κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στους άξονες συνεργασίας που υπογράψαμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 5) Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Κέντρου Παιδιού που θα παρέχει στο ανασφάλιστο παιδί πλήρη ψυχοκοινωνική κάλυψη, οικογενειακή συμβουλευτική και ιατροκοινωνική φροντίδα σε ευάλωτες ομάδες του παιδικού πληθυσμού. 6) Ελέγχουμε τις προϋποθέσεις και το κοινωνικό πλαίσιο στήριξης για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας βασισμένου σε ευρωπαϊκά πρότυπα. 7) Ξεκινούμε νέες συνεργασίες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες, τη βασική υποστήριξη ζωής και την κατ΄ οίκον νοσηλεία ανασφάλιστων και φτωχών συμπολιτών μας» .

Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. THN ΓΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΙΡΑΣΕΤΕ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΕΕΕΕΕ .ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΨΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΠΕΡΙΓΥΡΩ ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΛΑ ΕΕΕΕ .ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑΣ .Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση