GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόσχα: Διαδηλώνουν για τις υιοθεσίες...

Περίπου 20.000 Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα διαμαρτυρόμενοι κατά του πρόσφατου νόμου που απαγορεύει στους Αμερικανούς τις υιοθεσίες παιδιών...

Περίπου 20.000 Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα διαμαρτυρόμενοι κατά του πρόσφατου νόμου που απαγορεύει στους Αμερικανούς τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, έναν από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης η οποία είχε ζητήσει την πραγματοποίηση της διαδήλωσης.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε τουλάχιστον 20.000, παρά τους μείον 13 βαθμούς Κελσίου που αγγίζει το θερμόμετρο στη Μόσχα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Ντροπή" και ζητούσαν την "ακύρωση του νόμου αυτού των δειλών". Επίσης φώναζαν συνθήματα όπως "Ρωσία χωρίς τον Πούτιν" ή ακόμη "Πούτιν, κλέφτη!".
Η διαδήλωση αυτή έγινε σε διαμαρτυρία για το νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στη Ρωσία και απαγορεύει στους Αμερικανούς την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία.
Ο νόμος αυτός υιοθετήθηκε σε απάντηση στην λεγόμενη "λίστα Μαγκνίτσκι", έναν νόμο που θεσπίστηκε στις ΗΠΑ, ο οποίος απαγορεύει την διαμονή στις ΗΠΑ Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στον θάνατο στην φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση