GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλιάτσικο στο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Πλιάτσικο στο Κοιμητήριο Ηρακλείου Τον τελευταίο καιρό στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου ιερείς και επισκέπτες βλέπουν τους τάφους των αγαπημ...

Πλιάτσικο στο Κοιμητήριο Ηρακλείου
Τον τελευταίο καιρό στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου ιερείς και επισκέπτες βλέπουν τους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων να έχουν λεηλατηθεί από αγνώστους.
Δράστες που δεν διστάζουν να ξηλώσουν ολόκληρες πλάκες από μάρμαρα, κλέβουν από καντήλια και θυμιατά μέχρι λάδι και κρασί που βρίσκονται μέσα στα μνήματα!
Μετά την δύση του ήλιου στο αφύλακτο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου ακολουθεί η απόλυτη λεηλασία σε όσα μνήματα έχουν ακριβά μάρμαρα, ενώ αφαιρείται κάθε μεταλλικό είδος όπως είναι τα θυμιατά που οδηγούνται στην … ανακύκλωση!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Creteplus.gr πεινασμένοι άνθρωποι με την δύση του ήλιου, εισέρχονται στο νεκροταφείο και αφαιρούν από τις θήκες των τάφων το λιγοστό λάδι που υπάρχει για το άναμμα των καντηλιών, ακόμα και το κρασί που υπάρχει για το ‘πλύσιμο’ των οστών!
Δυστυχώς το νέο Νεκροταφείο παραμένει από την ημέρα που λειτούργησε αφύλακτο, και μετά τις 6 το απόγευμα εισέρχονται στο χώρο Έλληνες και αλλοδαποί κλέβοντας από τους τάφους ότι είναι δυνατόν να ανακυκλωθεί, και να πωληθεί όπως μεγάλες μαρμάρινες πλάκες με τις φωτογραφίες των αποθανόντων, ακόμα και τα … καρβουνάκια!
Σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί επανειλημμένως από τη δημοτική αρχή η φύλαξη του νέου νεκροταφείου Ηρακλείου στην περιοχή του Κατσαμπά.
Κάτοικοι της περιοχής που έχουν θέα στο νέο Κοιμητήριο επιβεβαιώνοντας το γεγονός, επισημαίνουν ότι, τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις ημέρες που κάνει κρύο και βρέχει, με την δύση του ήλιου βλέπουν να μπαίνουν στο Κοιμητήριο άνθρωποι,-γυναίκες και άνδρες- η δραστηριότητα των οποίων… αποκαλύπτεται με το φώς της επόμενης ημέρας, αφού έχουν ‘γυμνωθεί’ τάφοι με ακριβά μάρμαρα, και λείπει κάθε μεταλλικό είδος που εντοπίζουν επάνω στα μνήματα.
Την ίδια ώρα η τοπική ΕΛ.ΑΣ που επίσης είναι ενημερωμένη για το ‘πλιάτσικο’ σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού η αστυνόμευση του χώρου είναι ανύπαρκτη.
Πηγή: creteplus.gr

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση