GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η Μαριάντζελα Μελάτο...

Σε ηλικία 72 ετών, πέθανε σήμερα το πρωί η Ιταλίδα ηθοποιός Μαριάντζελα Μελάτο, η οποία είχε εισαχθεί πρόσφατα σε ιδιωτική κλινική της Ρώ...

Σε ηλικία 72 ετών, πέθανε σήμερα το πρωί η Ιταλίδα ηθοποιός Μαριάντζελα Μελάτο, η οποία είχε εισαχθεί πρόσφατα σε ιδιωτική κλινική της Ρώμης, όπου και έδωσε την τελευταία μάχη της κατά του καρκίνου.
Η Μελάτο ανήκε στην κατηγορία με τις πιο γνωστές ηθοποιούς του ιταλικού κινηματογράφου. Κατέκτησε διεθνή φήμη χάρη στις συνεργασίες της με την σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμίλερ, και στην άψογη συνεργασία της με τον ηθοποιό Τζανκάρλο Τζανίνι σε έργα όπως «Ιστορία έρωτα και αναρχίας» και «Η κυρία και ο ναύτης». Η ερμηνεία της στο έργο του Έλιο Πέτρι «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο», θα μείνει αξέχαστη.
Η Ιταλίδα ηθοποιός γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1941 και από την αρχή της καριέρας της είχε καταφέρει να συνεργασθεί με κορυφαίους σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς όπως οι Ντάριο Φο, Λουκίνο Βισκόντι και Λούκα Ρονκόνι.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης αναφορά στις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες της Μελάτο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Μήδεια, στα έργα του Λουίτζι Πιραντέλλο όπως και στα κλασικά αριστουργήματα του Σαίξπηρ.
«Θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό με την παλιά σημασία της λέξης. Και μια ηθοποιός πρέπει να ξέρει να παίζει τα πάντα, από το θέατρο, μέχρι τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πρέπει να καταφέρνει να συγκινεί και να κάνει να γελά το κοινό της», είχε δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις της.
Την πρωτοχρονιά, η δημόσια ιταλική τηλεόραση μετέδωσε την θεατρική ερμηνεία της μεγάλης Ιταλίδας ηθοποιού, στο έργο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλομένα Μαρτουράνο», η οποία είχε μαγνητοσκοπηθεί το 2010.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση