GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοιράζονται τα "άπλυτα" της Καμόρα...

Η ελβετική και η ιταλική κυβέρνηση θα μοιραστούν ισομερώς τα 13,8 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκαν από μια συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος...

Η ελβετική και η ιταλική κυβέρνηση θα μοιραστούν ισομερώς τα 13,8 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκαν από μια συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία εδρεύει στη νότια Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ανέφερε ότι το 2001 ένα δικαστήριο της νότιας Ιταλίας ζήτησε τη δικαστική συνδρομή των ελβετικών αρχών σε μια διαδικασία ποινικής δίωξης σε βάρος ενός μη κατονομαζόμενου υπόπτου για ξέπλυμα χρήματος και οι ελβετικές αρχές πάγωσαν εκείνη τη χρονιά το ποσό.
Ο ύποπτος, που σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης ονομάζεται Κίρο Τζορντάνο, κατηγορείτο για ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό της Καμόρα, της εγκληματικής οργάνωσης της Καμπανίας.
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο Τζορντάνο ενεργούσε για λογαριασμό της φατρίας Καζαλέζι, που ελέγχει μια περιοχή βόρεια της Νάπολης. Η συγκεκριμένη φατρία ενέπνευσε το βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο Γόμορρα, που έγινε μπεστ σέλερ ενώ η κινηματογραφική μεταφορά του έλαβε αρκετά βραβεία.
Το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι πόροι που ανήκαν στην Καμόρα κατασχέθηκαν από μια τράπεζα στην παραμεθόρια πόλη Λουγκάνο. Οι ελβετικές και οι ιταλικές αρχές απέφυγαν να κατονομάσουν την τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση