GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σίγουρος ο Βενιζέλος για την μη παραπομπή του

 Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι, δείχνει ότι στην Ιπποκράτους, χρειάζονται τη συσπείρωση των βουλευτών τους ενόψει τη...

 Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι, δείχνει ότι στην Ιπποκράτους, χρειάζονται τη συσπείρωση των βουλευτών τους ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στην Βουλή για την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να πιστεύει ότι από τους βουλευτές του δεν κινδυνεύει. Ίσα , ίσα στη δική του γραμμή κατά της παραπομπής του δηλαδή, δεν θα ψηφίσουν μονό οι βουλευτές του, αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ όπως οι κύριοι Λοβέρδος , Αηδόνης, Σκανδαλίδης εννοείται, αλλά και ο Γιάννης Κουτσούκος, ο Μιχάλης Κασσής πιθανά και η Άντζελα Γκερέκου. Αρνητικός τουλάχιστον από τις μέχρι τώρα αναφορές του, εμφανίζεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών Μ. Μπόλαρης ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει για το ΠΑΣΟΚ το πως θα κινηθούν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ. Από την Ιπποκράτους πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Θέλουν όμως να το καρατσεκάρουν , που λένε, και γι αυτό οι συνεννοήσεις με επιτελείς των τριών κομμάτων για το πως θα διαφυλάξουν το ενδεχόμενο διαρροών είναι συνεχείς. Αν υπάρξει βουλευτής της ΝΔ ή της ΔΗΜΑΡ που να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του κ. Βενιζέλου , τότε αυτομάτως βρίσκεται σε κίνδυνο όλη η κυβέρνηση και τινάζεται στον αέρα η συνοχή της.
Με αυτό το επιχείρημα πιέζονται οι βουλευτές για να μην κάνουν κάποιο απονενοημένο βήμα καθώς τους ξεκαθαρίζεται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε η χώρα βυθίζεται και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη. Άλλωστε οι ψήφοι είναι συγκεκριμένοι και τα συμπεράσματα θα είναι άμεσα για το ποιος θα ευθύνεται για κάτι τέτοιο. Περισσότερες πιθανότητες να μπει σε περιπέτειες, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πιστεύουν δηλαδή ότι αν υπάρξει διαρροή ψήφων από βουλευτές είτε απο τη ΝΔ είτε ακόμη και του ΠΑΣΟΚ (βενιζελικοι) θα ειναι στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργοί. Πάνω στον ίδιο και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αν είναι θα ξεσπάσουν οι βουλευτές που είναι αποφασισμένοι για κάτι τέτοιο διότι δεν εχει κινδύνους που να απειλούν η συνοχή της κυβέρνησης.
Από το γραφείο πάντως του πρώην Πρωθυπουργού, έχουν βάλει κάτω όλα τα κουκιά, έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει βουλευτής πλην αυτών που κάνουν την πρόταση που να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παπανδρέου.

Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση