GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με το σταγονόμετρο η ιθαγένεια

Με το σταγονόμετρο η ιθαγένεια Με το σταγονόμετρο θα χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. Οι νέες διαδικασίες θα περιλαμβάνοντ...

Με το σταγονόμετρο η ιθαγένεια
Με το σταγονόμετρο θα χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. Οι νέες διαδικασίες θα περιλαμβάνονται σε νόμο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές ορισμένες ρυθμίσεις του νόμου Ραγκούση.
Αντιθέτως, θα απλουστεθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδείας ως επί μακρόν διαμενόντων, καθώς όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Αγγελος Συρίγος, η απόκτησή της σήμερα "είναι πιο δύσκολη ακόμη και από εκείνη της ιθαγένειας'.
Παράλληλα, θα εξακολουθήσει η χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, αν και βάσει παλαιότερων αναφορών του υπουργείου Εσωτερικών, δεν αποκλείεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στις υπάρχουσες ρυθμίσεις.
Μεταξύ αυτών, υπάρχουν σκέψεις να μην αποκτάται αυτομάτως από παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και οι γονείς τους έχουν πενταετή νόμιμη παραμονή ή αντί της προϋπόθεσης για εξαετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο, να προβλεφθούν εννέα χρόνια.

Πηγή: Τα Νέα

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση