GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα...

Οι εφημερίδες "Νιου Γιορκ Τάιμς" και "Ουάσιγκτον Ποστ" αναφέρονται στην επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ...

Οι εφημερίδες "Νιου Γιορκ Τάιμς" και "Ουάσιγκτον Ποστ" αναφέρονται στην επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβάλλοντας θέσεις που παρουσίασε κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με συντακτικά επιτελεία τους, καθώς και σε επαφές και ομιλίες του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος με την ομιλία του στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY) ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της επίσκεψής του και αναχωρεί σήμερα από τις ΗΠΑ, υπογράμμισε ιδιαίτερα τη θέση του για σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης όσον αφορά το χρέος, κάτι που προβάλλεται στο σημερινό δημοσίευμά της "Νιου Γιορκ Τάιμς".
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο 38χρονος αριστερός ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της, προτείνει μια ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους που απειλεί όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να δοθεί ώθηση στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης και να αποτραπεί μια βαθύτερη οικονομική δυσπραγία.
"Προτείνουμε ένα συνολικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή λύση" τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι ούτε η Γερμανία ούτε οι υποστηρικτές της θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. "Οι συνεχείς απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη, είναι μια στρατηγική χωρίς θεμέλια», είπε και "είναι απλά ένας τρόπος για να μας εκβιάζουν".
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "λένε ότι είμαι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη", επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό που νιώθει ως επικίνδυνο είναι η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. "Οι Έλληνες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα", τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μέρος μιας εκστρατείας για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως πολιτικός, ενώ διατυπώνεται και η άποψη ότι τα κύρια ΜΜΕ στην Ελλάδα ελέγχονται από τις λεγόμενες "ολιγαρχικές οικογένειες" που φοβούνται άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
"Μετά από έξι χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα", δήλωσε στη "Νιου Γιορκ Τάιμς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "είμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης", ενώ μίλησε για τους εργαζόμενους που απεργούν, για τις περικοπές μισθών και την ανεργία.
Η εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ", αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κογκρέσο, καθώς και στην ομιλία του στο "Brookings Institution", ανέφερε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε για "καταστροφική πολιτική". Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στην "ανθρώπινη δυστυχία".
"Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη," δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα που συγκρούονται".
Πηγή:ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Δεν μπορώ να κρίνω εάν το Press.gr κάνει επιλεκτικές αναφορές ή εάν, τελικά, άυτές ήταν οι κύριες θέσεις του κ Τσίπρα...
    Αυτά που διαβάζω εδώ αποτελούν απλά διαπιστώσεις που θα μπορούσε να κάνει όχι ένας απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή της Αντιπολίτευσης γενικότερα αλλά ο κάθε απλός Έλληνας και Ελληνίδα...
    Οι πρότάσεις που θα πείσουν τους ψηφοφόρους να τον ανεβάσουν στον πρωθυπουργικό θώκο αναφορικά με τα καταραμένα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ποιές είναι;
    Ρωτάω, επωνύμως, γιατί θυμάμαι και τις μεγαλοστομίοες του κ Σαμαρά αναφορικά με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που τον ανέβασαν στον Πρωθυπουργικό θώκο αλλά από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν είδαμε παρά μειώσεις, περικοπές, φόρους και μέτρα...
    Η αναδιαπραγμάτευση σίγουρα έχει μπει στη Λίστα όχι της κ Μέρκελ αλλά των ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ του...Τοτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση