GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αλλάξτε για να μείνουμε στην ΕΕ"...

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αλλάξει, αν θέλει να παραμείνει μέλος της η Βρετανία, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Οικονο...

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αλλάξει, αν θέλει να παραμείνει μέλος της η Βρετανία, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπρον, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Ελπίζω πραγματικά ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά για να μείνουμε στην ΕΕ, η Ένωση πρέπει να αλλάξει», δήλωσε στην εφημερίδα, όταν ρωτήθηκε αν το Λονδίνο θα είναι ακόμη μέλος της ΕΕ σε 10 χρόνια.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, πρόσθεσε επίσης ότι «ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ απογοητευμένος από την ΕΕ και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πάρα πολλά πράγματα αποφασίζονται πολύ μακριά από αυτούς, στις Βρυξέλλες», υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες μας διερωτώνται αν η Ευρώπη λύνει πραγματικά τα πιο άμεσα προβλήματά τους και μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να τους εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο».
«Εμείς θέλουμε η ΕΕ να κάνει περισσότερα σε ορισμένους τομείς όπως η εσωτερική αγορά, η πληροφορική, η ενέργεια, το ελεύθερο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλα μέρη του κόσμου. Έχουμε ιδέες για η ΕΕ και είναι απογοητευτικό το ότι δεν εφαρμόζονται», σημείωσε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας με σαφήνεια ότι «κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχει δεν θα θελήσει ποτέ να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε στην έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel στο Διαδίκτυο ότι ελπίζει «σε μια ευρύτερη και βελτιωμένη ΕΕ των 27, μαζί με την Βρετανία».
«Η Γερμανία εύχεται η Βρετανία να παραμείνει ένας εποικοδομητικός και ενεργός εταίρος στην ΕΕ», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση