GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοράλες:Ανησυχητική η κατάσταση του Τσάβες...

«Πολύ ανησυχητική» έκρινε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που εγχ...

«Πολύ ανησυχητική» έκρινε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που εγχειρίστηκε για τέταρτη φορά για καρκίνο και νοσηλεύεται στην Κούβα.
«Μακάρι οι προσευχές μας να είναι αποτελεσματικές για να σωθεί η ζωή του», δήλωσε ο Έβο Μοράλες, σύμμαχος και φίλος του προέδρου της Βενεζουέλας, σε συνέντευξη Τύπου.
«Η κατάσταση του αδελφού μας προέδρου Τσάβες είναι πολύ ανησυχητική, ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα τον δούμε και πάλι μαζί μας», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος μπόρεσε να μιλήσει με την οικογένεια του επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας, που βρίσκεται στο προσκέφαλό του, αλλά όχι με τον αντιπρόεδρο και διορισμένο διάδοχό του Νίκολας Μαντούρο.
Ευρισκόμενος στο νοσοκομείο στην Κούβα εδώ και τρεις εβδομάδες, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τέταρτη φορά για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει «επίγνωση της πολυπλοκότητας της κατάστασης του», δήλωσε από την πλευρά του ο Μαντούρο από την Αβάνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο βενεζουελάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Telesur
Ο Μοράλες, 52 ετών, πρώτος πρόεδρος ινδιάνικης καταγωγής της Βολιβίας, μετέβη στην Κούβα την περασμένη εβδομάδα για μια σύντομη επίσκεψη για να εκφράσει την υποστήριξή του στον Ούγκο Τσάβες.
«Αυτό μου προκαλεί πραγματικά πόνο», δήλωσε με θλίψη ο πρόεδρος της Βολιβίας αναφερόμενος στην κατάσταση του Βενεζουελάνου ομολόγου του.
Ο Μοράλες, ο οποίος παραδέχεται ότι είναι εργασιομανής, παραδέχθηκε ότι οι γιατροί του συνέστησαν να προσέχει την υγεία του.
«Εγώ δεν δίνω μεγάλη σημασία στην υγεία μου», είπε, «αλλά τώρα που βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στον αδελφό μας Ούγκο Τσάβες, το Λατινοαμερικάνο αδελφό μας και σύντροφο του αγώνα, αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα», σημείωσε ο Μοράλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση