GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη-Σε επιφυλακή λόγω του χιονιά...

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης, ενώ χιονόνερο και χαλάζι πέφτει και στις πεδινές...

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Κρήτης, ενώ χιονόνερο και χαλάζι πέφτει και στις πεδινές περιοχές, στις οποίες καταγράφονται ιδιαιτέρα χαμηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και αύριο.
Η χιονόπτωση στο οροπέδιο Λασιθίου συνεχίζεται και ήδη το ύψος του χιονιού έχει φτάσει, κατά τόπους, τα 30 εκατοστά. Τα μηχανήματα του δήμου είναι σε διαρκή κίνηση, προκειμένου να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Χιονοπτώσεις, επίσης, έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, των Ασιτών, του Αγίου Μύρωνα, του Πετροκεφάλου, του Κρουσώνα και συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών προς τις περιοχές αυτές, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.
Παράλληλα, προβλήματα καταγράφονται στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος.
Σε πλήρη ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες, τους δήμους του νησιού και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, αλλά και φορείς, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Από το πρωί, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι «αλατιέρες» της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων δουλεύουν πυρετωδώς. Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννη Τζανοκωστάκη, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην ευρύτερη περιοχή του οροπεδίου Λασιθίου, Ανωγείων και Ομαλού, όπου μέχρι τώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
Παράλληλα, ο δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε, σχετικά με την προστασία αστέγων, ότι θα προσφέρει προσωρινή φιλοξενία σε 24ωρη βάση μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 3 μμ, στο κτίριο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οδό Παλμέτη 17, στην Αγία Τριάδα. Ακόμη, ο δήμος ανακοίνωσε ότι όσοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν θέρμανση μπορούν να προσέρχονται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας- Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 6 μμ για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι την Παρασκευή. Στην περίπτωση που, λόγω των καιρικών συνθηκών, απαιτηθεί παράταση της φιλοξενίας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον δήμο Ιεράπετρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της πτώσης της θερμοκρασίας, όσοι από τους δημότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του δήμου, στην οδό Πλαστήρα, για φιλοξενία, σίτιση ή ρουχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση