GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κατάρα των Ιμίων χτύπησε και τον τελευταίο τούρκο κομάντο

Καρντάκ στα τουρκικά είναι τα Ίμια. Και αυτός είναι ο τίτλος...

Καρντάκ στα τουρκικά είναι τα Ίμια. Και αυτός είναι ο τίτλος...της εφημερίδας «Turkiye», στο δημοσίευμα για το θάνατο του Ενγκίν Ερκμάν, απόστρατου αξιωματικού του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και τελευταίο επιζώντα της κρίσης των Ιμίων. Ο θάνατός του, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, έκλεισε τον κύκλο αποδεκατισμού της συγκεκριμένης ομάδας επίλεκτων στρατιωτών.
Το δημοσίευμα μιλάει για αλυσίδα θανάτων επίλεκτων προσώπων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο καιρό μετά τη λήξη της κρίσης. Δύο μήνες μετά το επεισόδιο στα Ίμια, άλλοι δύο επίλεκτοι άνδρες της «Ομάδας Καρντάκ», όπως την ονόμαζαν οι Τούρκοι, φέρονται να σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα, ενώ το 2003 – το Μάιο συγκεκριμένα – επτά χρόνια μετά τα γεγονότα των Ιμίων σκοτώνεται στην πλατεία Ταξίμ ένας ακόμα Τούρκος αξιωματικός της Ομάδας, ο Ζεκίν Σεν, μετά από επίθεση εναντίον του από τρία άτομα που τον μαχαίρωσαν με στιλέτα.
Ο τουρκικός τύπος είχε αναφερθεί τότε σε «παρεξήγηση».
Για το αν πρόκειται για κατάρα ή σύμπτωση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, αν και πολλοί κάνουν λόγο για κάτι παραπάνω από μία απλή σύμπτωση.
Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της γείτονος έκαναν λόγο για διασύνδεση της Ελλάδας με δίκτυα κατασκοπείας και εκπαίδευση Κούρδων ανταρτών, αποφεύγοντας όμως να συνδέσουν ευθέως το θάνατο των Τούρκων αξιωματικών με τη χώρα μας.

3 σχόλια

  1. MAXAIRA ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΗΣ ΜΕ ΑΙΜΑ,ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΗ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε βατραχε σιγα μη σκισεις το καλσον. την ειδαμε και τη δικη σας μαγκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση