GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Έγινα γνωστός λόγω της κρίσης...

Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του, τονίζει ότι έγινε διάσημος εξ' αιτίας της οικονομικής Κρίσης που μαστ...

Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του, τονίζει ότι έγινε διάσημος εξ' αιτίας της οικονομικής Κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.
"Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα", δηλώνει ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Ε", της Ελευθεροτυπίας, αναφέρει ότι συνδέθηκε "με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα".
Ο Γ. Βαρουφάκης, επανέλαβε κάτι που είχε πει πριν από 1,5 χρόνο, όταν τον κάλεσαν να κάνει μια εκπομπή στο BBC:
«Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι είναι εξίσου άχρηστοι στην πρόβλεψη. Μπορείς να προβλέψεις ότι θα γίνει σεισμός, όπως μπορείς να προβλέψεις ότι θα υπάρξει και οικονομική κρίση αλλά το θέμα είναι να προβλέψεις πότε, πού και ποιά θα είναι η ένταση, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα», αναφέρει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει προβλεφθεί ούτε σεισμός ούτε οικονομική κρίση.
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ο γνωστός οικονομολόγος, κάνει αναφορά στην γνωριμία του, με τον Γιώργο Παπανδρέου:
«Η ιστορία της σχέσης μου ξεκίνησε από κοινωνική σχέση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όσο ήταν στο ΥΠΕΞ. Κάποια στιγμή όταν άρχισε να έχει βλέψεις προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συνδρομή μου, όπως έκανε και με πολλούς άλλους.
Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ΠΑΣΟΚ -της εποχής εκείνης τουλάχιστον- ότι δεν θα το ψήφιζα, αλλά λόγω της φιλικής σχέσης δεν μπορούσα να αρνηθώ συμβουλές.
Μου είπε ότι γι'αυτο΄με θέλει. Αυτή η «ανοιχτοσύνη» του Γιώργου σε ρίχνει, λες ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι ξεκίνησα ως λογογράφος στην προεκλογική εκστρατεία του 2004 και λίγο πριν, στις συζητήσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας, η οποία με ενδιέφερε πολύ. Όπως αποδείχτηκε δεν ενδιέφερε εκείνον, ήταν απλώς ένα σύνθημα, η τουλάχιστον δεν τον ενδιέφερε αρκετά ώστε να ασχοληθεί Ο Γιώργος ενθουσιάζεται με μια ιδέα και μετά την ξεχνάει... Έχει ιδιαίτερη ανικανότητα στην οργάνωση της δουλειάς και των συνεργατών του. Για παράδειγμα, ο Σημίτης δεν ήταν έτσι».

6 σχόλια

  1. και προπάντων Σύμβουλε του Γιωργάκη
    και Υπηρέτη του Σόρος

    Έγινες η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΜΙΝΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ .ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΩΝΙΑ.ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρέπει να ομολογήσω ότι γνωρίζει γιατί τον ξέρουν και άλλοι εκτός της μάνας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιώργος έχει ιδιαίτερη ανικανότητα... γι' αυτό ταιριάξαμε και έγινα σύμβουλός του

    Τι λέει ο γνωστός οικονομολόγος για τον πρώην πρωθυπουργό

    Με τα... καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο παλίος του συνεργάτης, οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
    Μιλώντας στο περιοδικό Έψιλον την Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, που επανακυκλοφορεί σήμερα εξηγεί πώς γνώρισε τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ περιγράφει τον χαρακτήρα του !!!


    Χέσε μας ρε καταστροφολόγε και συ
    κωλοπαίδι του κερατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλη μια "δικαίωση" για τον ΤΙΤΑΝΑ Βαρουφάκη

    Με επιτυχία επέστρεψε στις αγορές η Ιρλανδία, έπειτα από απουσία σχεδόν δύο ετών, αντλώντας 500 εκατομμύρια ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

    Το μέσο επιτόκιο των γραμματίων διαμορφώθηκε στο 1,80% ενώ η ζήτηση υπερκάλυψε το διατιθέμενο ποσό κατά 2,8 φορές.

    Σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Πορτογαλία, που εξακολουθούν να δανείζονται από τις αγορές εκδίδοντας βραχυπρόθεσμο χρέος, η Ιρλανδία αποφάσισε να αυτοεξοριστεί από τις αγορές στον απόηχο της διάσωσης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Η τελευταία δημοπρασία ιρλανδικών τίτλων είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, όταν το Δουβλίνο άντλησε 400 εκατομμύρια ευρώ διαθέτοντας τετράμηνα έντοκα γραμμάτια με μέσο επιτόκιο 1,907% και εξάμηνα χρεόγραφα με μέση απόδοση 2,23%.


    Έτσι, για να ΜΗΝ ξεχνιόμαστε, κ. Βαρουφάκη.!


    Το λόμπυ της δραχμής, το τέλος της λιτότητας στην Ιρλανδία και άλλο ένα παράδειγμα της απέραντης "αξιοπιστίας" Βαρουφάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε βαρουφάκη ποιόν δουλεύεις ρε μαλακιστήρι; Κολλητάρι του nick του Χαλιμά δεν είσαι ακόμη;
    Καθαρίστρια της οικογένειας λαι πασοκοκαθηγητής τύπου παναγιωταρέας, λοβέρδου, τουρκογλου κ.λ.π. είσαι.
    Καβάλησες το καλαμάκι σου και νομίζεις ότι είσαι υποψήφιος για το επόμενο Νόμπελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση