GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα δεκαδικά των δημοσκοπήσεων είναι προσωρινά

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε την ανάσα που επιζητούσε. Με τους υψηλούς τόνους και την ολομέτωπη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μαζέψει...

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε την ανάσα που επιζητούσε. Με τους υψηλούς τόνους και την ολομέτωπη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μαζέψει την γκρίνια των βουλευτών του, να συσπειρώσει το κόμμα του και να φανατίσει τους πιστούς του φίλους.
Και αυτή η εικόνα αποτυπώθηκε ήδη στις δημοσκοπήσεις. Η ΝΔ μπορεί να πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις αλλά τώρα αρχίζει το πραγματικό ντέρμπι. Μόνο που σε αυτή τη μάχη ο κ. Σαμαράς μπαίνει με τους πιο δυσμενείς όρους. Η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας κάθε μέρα γίνεται όλο και χειρότερη, ενώ το βιοτικό επίπεδο των πολιτών διαρκώς επιδεινώνεται.
Σε αυτό το βαρύ κλίμα, αναζητείται η καλή είδηση, θα έρθει από το Κατάρ; Οι γνωρίζοντες λένε, όχι! Άλλη μια συνάντηση με υποσχέσεις, μπορεί και κάποιες συμφωνίες που δεν θα ακουμπήσουν, όμως , την πραγματική οικονομία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα ο Πρωθυπουργός πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη στροφή στην πραγματική οικονομία. Άλλωστε αυτό είναι το ένα από τα δύο όπλα- το άλλο είναι ο ανασχηματισμός που έχει απομείνει στον Πρωθυπουργό στην προσπάθειά του να βελτιώσει κάπως τα πράγματα. Αυτός θα αργήσει καθώς πρέπει να περιμένει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Η λαϊκή δυσφορία το τελευταίο διάστημα έχει ως κύρια αιτία την αδηφαγία του Υπουργού Οικονομικών να βάζει φόρους και να αφαιρεί αφορολόγητα. Oι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με το στερεότυπο που επαναλαμβάνουν μονότονα οι πολιτικοί δεν είναι παρά «Φωτογραφίες της στιγμής», που αποτυπώνουν τις εφήμερες διαθέσεις μιας κοινής γνώμης που μπορεί εύκολα να τις αλλάξει.
Όμως το μήνυμα είναι συγκεκριμένο και όποιος ξέρει το διαβάζει πέρα από κομματικές σκοπιμότητες. Ήταν ένα μήνυμα. Με παραλήπτη κυρίως τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δίνουμε ευκαιρία στον Σαμαρά να αλλάξει πολιτική αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτεί και να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση χωρίς παραφωνίες». Στα ποιοτικά στοιχεία η πλειοψηφία είναι δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα απ΄ όλα αυτά προκύπτει αβίαστα.
Οι πολίτες έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια της συνεισφοράς τους στην προσπάθεια εξόδου από τη δημοσιονομική κρίση και την αποτροπή της χρεοκοπίας. Οτι δεν έχουν δει ακόμη τις θυσίες τους να πιάνουν τόπο τούς καθιστά επιφυλακτικούς και ανήσυχους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αδυνατούν να περικόψουν κι άλλο το εισόδημά τους, υπέρ της οικονομικής σωτηρίας της χώρας. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κονταροχτυπηθούν για την οικονομία και όχι για τη θρησκεία, τα καλάσνικοφ, την τρομοκρατία ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο θα βρίσκουν τα κομματικά επιτελεία για τους «σκυλοκαυγάδες» τους.
Η κατάσταση στα περισσότερα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις είναι δραματική, η ανεργία έχει πιάσει κόκκινο και πλέον επαγγελματικές ομάδες θα κινητοποιούνται δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην κυβέρνηση. Το ντέρμπι για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζει και ο αντίπαλος θα είναι τα πραγματικά προβλήματα και όχι η ατζέντα πόλωσης που αποπροσανατολίζει.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση