GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΣΕ: Ούτε προσωπικό ασφαλείας...

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης, σήμερα στις 16:40 στο σταθμό ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος και καθόλου προσωπικό ασφαλεί...

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης, σήμερα στις 16:40 στο σταθμό ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος και καθόλου προσωπικό ασφαλείας ΟΣΕ για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.
Υπήρχαν πολίτες που πήγαιναν που πήγαιναν στο Σταθμό για να ταξιδέψουν ή να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους λόγω της αναγγελθείσας απεργίας.
Πληροφορίες έδινε ένας υπάλληλος ιδιωτικής security ο οποίος γνώριζε τα βασικά. Σε σχετική ερώτηση που αφορούσε το ποιος θα μας επιστρέψει τα λεφτά των εισιτηρίων, απαντούσε ότι όπως ανέφερε η ανακοίνωση στα τζάμια των ταμείων τα ταμεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Ο ΟΣΕ βεβαίως απουσίαζε πλήρως από οποιοδήποτε σημείο παρά τις επίμονες προσπάθειές που κατέβαλαν οι επιβάτες, προκειμένου να βρουν κάποιον να τους εξυπηρετήσει.
Όπως καταγγέλλει αναγνώστης, το τηλεφωνικό νούμερο για τις πληροφορίες, «14511», λειτουργούσε στις αυτόματες πληροφορίες, αντί να μεταδίδει κάποιο μήνυμα που να ενημερώνει ότι υπάρχει απεργία, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη χρέωση των καλούντων.
Οι επιβάτες που είχαν αγορασμένα εισιτήρια, αρκέστηκαν στην γραπτή ανακοίνωση του ΟΣΕ, ότι θα τους επιστραφεί το αντίτιμο, ωστόσο αρκετοί από αυτούς, αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με άλλο, εναλλακτικό μέσο και να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσχέρειες.
«Χωρίς εξαργύρωση εισιτηρίων από τον ΟΣΕ υπήρξαν άτομα που δεν είχαν το περιθώριο να αγοράσουν τα πολύ ακριβότερα εισιτήρια του ΚΤΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναγνώστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση