GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι που δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους έχουν μειωμένο άγχος

Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη έκαναν Καναδοί ερευνητές, σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που ...


Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη έκαναν Καναδοί ερευνητές, σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που παίζει η κοινωνική αποδοχή για τους ομοφυλόφιλους...αποδεικνύοντας ότι όσοι δηλώνουν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις έχουν αισθητά λιγότερο άγχος σε σχέση με εκείνους που κρύβονται ή ντρέπονται να συζητήσουν γι' αυτό.
Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών για το Ανθρώπινο Στρες του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ σε συνεργασία με ομάδα γιατρών του νοσοκομείου Λουι-Λαφοντέν, μέτρησαν το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, αλλά και περίπου 20 βιολογικούς δείκτες όπως το επίπεδο ινσουλίνης, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και αδρεναλίνης στον οργανισμό 87 ατόμων, εκ των οποίων οι 45 ήταν ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι και οι 41 ετεροφυλόφιλοι, ενώ οι 31 από την πρώτη ομάδα (19 άντρες και 12 γυναίκες) δήλωσαν ότι δεν έκρυψαν ποτέ τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Η μελέτη απέδειξε ότι οι δείκτες που προσδιορίζουν το άγχος ήταν αισθητά χαμηλότεροι στα 31 άτομα που δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σε σχέση με τους άλλους 14 που έκρυβαν την σεξουαλική τους ταυτότητα.
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Ρομπερτ Πολ Τζάστερ: "Το γεγονός ότι αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους είναι ευεργετικό για την υγεία, γιατί η κοινωνία δείχνει ανοχή και διευκολύνει την διαδικασία δημοσιοποίησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση