GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μίχας από τον ΕΦΕΤ

Με αύξηση του ρυθμού των ελέγχων και κατακόρυφη άνοδο κατά 72% των εισπραχθέντων προστίμων, με την έναρξη λειτουργίας δύο εργαστηρίων του...

Με αύξηση του ρυθμού των ελέγχων και κατακόρυφη άνοδο κατά 72% των εισπραχθέντων προστίμων, με την έναρξη λειτουργίας δύο εργαστηρίων του ΕΦΕΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την εκπόνηση διατροφικών ερευνών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων εφαρμογών, τη θέση σε λειτουργία νέας γραμμής επικοινωνίας για τους πολίτες - καταναλωτές και πλειάδα παρεμβάσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την εδραίωση του ΕΦΕΤ ως βασικού πυλώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διαμόρφωση διατροφικής πολιτικής στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την πορεία του στην προεδρία του ΕΦΕΤ ο Γιάννης Μίχας.
Ο κ. Μίχας που επελέγη στο τέλος του καλοκαιριού του 2011, από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και με διευρυμένη πλειοψηφία από τη Βουλή ως Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κοινοποίησε στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο επιστολές από 22 Ιουνίου 2012 παραίτησης οι οποίες δεν είχαν γίνει αποδεκτές.
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους του εργαζομένους στον ΕΦΕΤ, το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό του προσωπικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, που στο διάστημα της θητείας μου εργάστηκε με επιμονή και αφοσίωση για να πετύχει ο ΕΦΕΤ τους στόχους του. Από την πρώτη κιόλας μέρα της επιλογής μου με διευρυμένη πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων, είχα επισημάνει την ανάγκη να αλλάξουν πολλά, τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο των ελέγχων στην Ελλάδα, όσο και στον ρόλο του ΕΦΕΤ ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, πιο χρήσιμοι στους πολίτες, αλλά και στο επιχειρείν στον κλάδο των τροφίμων που είναι ιδιαίτερα παραγωγικός με δυναμική εξωστρέφεια και προσφέρει πολλά στην εθνική οικονομία. Το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, ασκώντας διοίκηση με διαφάνεια, ισονομία, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Μέσα σε ενάμισι χρόνο έγιναν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός που διεύρυναν το φάσμα των δυνατοτήτων του φορέα, καταξίωσαν  τον ρόλο του, διευκόλυναν την αποστολή του, άνοιξαν νέους ορίζοντες για τη λειτουργία του.  Ο δρόμος για τον επόμενο είναι πλέον ευκολότερος. Και επειδή ο ΕΦΕΤ, όπως και κάθε δημόσιος οργανισμός οφείλει και πρέπει να ασκεί τις αρμοδιότητές του πέρα και έξω από κόμματα και μηχανισμούς, πρότασή μου προς την κυβέρνηση είναι ο ΕΦΕΤ να αποκτήσει αυτονομία και η επιλογή του Προέδρου να γίνεται από τη Βουλή των Ελλήνων με διευρυμένη πλειοψηφία και πενταετή θητεία» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας.

5 σχόλια

  1. Πρέπει να ετοιμάσει την υπερασπιστική του θέση για τα φαγοπότια στα Ναυπηγεία...
    Καιρός γαρ εγγύς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς γιατί παράφαγε, και θα μας μείνει ο άχρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλος ο κόσμος ξέρει και το πλυντήριό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετοιμάζεται για συντροφιά στον Ακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ, ΑΣΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠ'ΟΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση