GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκροί και τραυματίες από την πτώση του ελικοπτέρου

Τραγωδία είναι σε εξέλιξη από το πρωί στο Λονδίνο. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίσθηκαν από την πτώση ελικοπτέρου, το...

Τραγωδία είναι σε εξέλιξη από το πρωί στο Λονδίνο. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίσθηκαν από την πτώση ελικοπτέρου, το οποίο προσέκρουσε, μέσα σε πυκνή ομίχλη, σε γερανό στην κορυφή του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών «The Tower, One St George Wharf», στη νότια όχθη του Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στο έδαφος. Επιπλέον, ένας άνδρας διασώθηκε από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του από τους πυροσβέστες και τέσσερις διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε τραυματίες έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.
Τμήμα του γερανού κρέμεται από τη μία πλευρά του κτιρίου, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών στην Ευρώπη.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια του ελικοπτέρου έπεσαν στον δρόμο, πυρπολώντας αυτοκίνητα, ενώ εστίες φωτιάς δημιουργήθηκαν και σε παρακείμενα κτίρια.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν από το δυστύχημα επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, σε σημείο ώστε η κορυφή του γερανού να μην είναι ορατή από το έδαφος, ότι είδαν το ελικόπτερο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς την κορυφή του κτιρίου και στη συνέχεια άκουσαν μία μεγάλη 'έκρηξη" και είδαν φλεγόμενα συντρίμμια, καθώς και τμήμα του γερανού, να πέφτουν στο έδαφος.
Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε ότι μίλησε με τον χειριστή του γερανού, ο οποίος ετοιμαζόταν να ανέβει στην καμπίνα του όταν συνέβη το δυστύχημα. Για πρώτη φορά, είχε αργήσει στη δουλειά του το σημερινό πρωινό. «Έτρεμε στην κυριολεξία», είπε.
 Τα ελικόπτερα στο Λονδίνο πετούν συνήθως επάνω από τον Τάμεση, αλλά ειδικά σήμερα, σύμφωνα με το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, οι πορείες των πτήσεων διαφοροποιήθηκαν εξαιτίας της ομίχλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση