GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ειδικός φωτισμός στην Εγνατία

Ειδικός φωτισμός στην Εγνατία Δεν είχε διαπιστωθεί στο παρελθόν πρόβλημα με την ομίχλη στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του ...

Ειδικός φωτισμός στην Εγνατία
Δεν είχε διαπιστωθεί στο παρελθόν πρόβλημα με την ομίχλη στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, όπου χθες σημειώθηκαν οι δύο καραμπόλες, με την εμπλοκή συνολικά 27 οχημάτων, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 78χρονη και να τραυματιστούν 26 άτομα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης του τμήματος λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ" Αθανάσιος Ματθαίου, στο συγκεκριμένο σημείο "δεν είχε διαπιστωθεί πρόβλημα με ομίχλη άλλη φορά, ο τάπητας είναι αντιολισθηρός και δεν υπάρχουν πολλές στροφές".
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, σε περιοχές όπου ήταν ήδη διαπιστωμένο πως υπάρχει πρόβλημα ομίχλης, η Εγνατία Οδός εγκατέστησε ειδικό φωτισμό, ο οποίος προβλέπεται από μελέτες και συμβάλλει στη μείωση του προβλήματος και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Ένα σημείο στο οποίο υπάρχει ειδικός φωτισμός για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ομίχλης είναι το τμήμα Βέροια- Πολύμυλος, σε μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων. Επίσης, ειδικός φωτισμός καλύπτει και μεγάλα τμήματα της δυτικής Εγνατίας Οδού- το τμήμα Περιστέρι μέχρι Βενέτικο.
Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, η Εγνατία Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος "χωρίς 'παγίδες" και διαθέτει ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης, που προειδοποιούν τους οδηγούς για τις καιρικές συνθήκες. Οι πινακίδες, που βρίσκονται κυρίως στη δυτική Εγνατία Οδό εξαιτίας του δύσκολου κλιματολογικού και γεωγραφικού ανάγλυφου των περιοχών, ενημερώνουν τους οδηγούς για τις συνθήκες που αναμένεται να συναντήσουν στη διαδρομή τους.
Η Εγνατία Οδός, σε σχέση με άλλους αυτοκινητόδρομους, έχει ιδιαίτερες συνθήκες καθώς το δυτικό τμήμα της είναι ιδιαίτερα ορεινό και διέρχεται από περιοχές μέχρι και 1100 μέτρα υψόμετρο, είπε ο κ. Ματθαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση