GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ανάκαμψη μέσω μνημονίου"...

Το μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης. ...

Το μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα θα είναι η «επιτυχής υλοποίηση του μνημονίου με τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη γενικότερη συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τον διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, το μνημόνιο, παρά τα οδυνηρά μέτρα, «περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά μέτρα εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα που θα οδηγήσουν σε ένα πιο υγιές, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να στηρίζει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Ο κύπριος κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ακόμη ότι «ο τραπεζικός τομέας γυρίζει σελίδα» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των κυπριακών τραπεζών παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
«Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου φροντίζει στο να εντοπισθούν τα λάθη του παρελθόντος, ώστε αυτά να μην επαναληφθούν», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στις δύο μεγάλες τράπεζες για τις λανθασμένες τους εκτιμήσεις ότι θα μπορούσαν να καλύψουν τα κεφαλαιακά τους ελλείμματα με ιδιωτικούς πόρους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανακεφαλαιοποίησή τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση