GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eξετάζεται η τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα

Eξετάζεται η τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα Την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα και ιδίως του πλαισίου που διέπει την προπτωχευτι...

Eξετάζεται η τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα
Την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα και ιδίως του πλαισίου που διέπει την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, μελετά η κυβέρνηση.
Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι επανεξετάζονται από τα αρμόδια υπουργεία οι διατάξεις που διέπουν την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και μελετάται η ανάγκη τροποποιήσεων με σκοπό την καλύτερη προστασία όλων των πιστωτών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.
Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο κ. Μαυραγάνης, εξετάζεται τροποποίηση του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) καθώς και του εβδόμου κεφαλαίου (107 επ. ΠτΚ), που ρυθμίζει εξυγιαντικού χαρακτήρα διαδικασία και διαδικασία σχεδίου αναδιοργάνωσης πτωχευμένων επιχειρήσεων.
«Οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, ως ενός από τους βασικούς πιστωτές των επιχειρήσεων που αιτούνται υπαγωγή στις εν λόγω εξυγιαντικές διαδικασίες» αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.
Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με την οποία ζητούσε τροποποιήσεις προκειμένου να υπάρχει ρητή και σαφής προστασία όλων των πιστωτών που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΠΙΑ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ;;;;;; ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ... ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΦΟΡΑΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση