GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΔΟΕ:Eρευνά καταγγελίες για υπερτιμολογήσεις...

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται καταγγελίες που αφορούν σε υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων τ...

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται καταγγελίες που αφορούν σε υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων της γερμανικής Bayer.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει ότι οι γερμανικές αρχές ερευνούν μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην οποία πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρείας φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων Bayer και, ακόμη, πως μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι οι υπερτιμολογήσεις.
Ο κ. Καπερνάρος αναφέρεται σε περίπτωση αντικαρκινικού φαρμάκου, το οποίο αν και κοστολογήθηκε από τον «Δημόκριτο» στα 572 ευρώ ανά κυτίο, διατέθηκε στην αγορά με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον 3.500 ευρώ ανά κυτίο.
Στην απάντησή του υφυπουργού Οικονομικών επισημαίνεται ότι κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων. Ενημερώνει, επίσης, ότι το ΣΔΟΕ έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες όσον αφορά τα αναφερόμενα από τον βουλευτή, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση