GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Facebook ένωσε δύο αδελφές μετά από 72 χρόνια

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 72 χρόνια προκειμένου δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη...


Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 72 χρόνια προκειμένου δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Τάνια Ντέλιτς και η Χεντίγια Τάλιτς, να ξαναβρούν η μία την άλλη κι όλα αυτά χάρη στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Nezavisne Novine» επικαλούμενη το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η μοίρα χώρισε τις δύο αδελφές το 1941, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η οικογένειά τους προσπαθούσε να διαφύγει από τη γενέτειρά τους, την πόλη Μπούντιμλιτς Γιάπρα στη βορειοδυτική Βοσνία, όταν η 11χρονη τότε Χεντίγια Τάλιτς χάθηκε. Οι γονείς των δύο κοριτσιών σκοτώθηκαν και ο αδελφός τους εικάζεται πως κατέληξε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Χεντίγια βρέθηκε να φιλοξενείται σε ένα ορφανοτροφείο.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δεκαετίες αργότερα, ο γιος της ηλικιωμένης σήμερα γυναίκας άρχισε να ψάχνει τις οικογενειακές τους ρίζες και μέσω του Facebook εντόπισε την ξαδέλφη του και κόρη της Τάνια Ντέλιτς. Έτσι, η Χεντίγια Τάλιτς βρήκε πως η αδελφή της, που νόμιζε πως είχε πλέον χαθεί, ζούσε μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά της.
Οι δύο αδελφές βρήκαν η μία την άλλη αλλά σκοπεύουν να συνεχίσουν να ψάχνουν και για άλλα μέλη της οικογένειάς τους και ιδιαίτερα για τον αδελφό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση