GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσα εκατομμύρια mail στέλνουμε την ημέρα;

Για τα καλά στην καθημερινότητά μας έχει μπει το Internet, με ολοένα και...

Για τα καλά στην καθημερινότητά μας έχει μπει το Internet, με ολοένα και...
περισσότερες συσκευές να μπορούν να συνδεθούν σε αυτό. Το 2012, ήταν η χρονιά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε smartphones και tablets, συσκευές που επιτρέπουν την πλοήγηση από όπου κι αν βρίσκεται κανείς.
Την ίδια όμως χρονιά καταγράφηκε πολύ σημαντική άνοδος και στην χρήση του ίδιου του Διαδικτύου, με το πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ιστοσελίδες να ανεβάζουν κατακόρυφα το πλήθος των χρηστών τους, όπως για παράδειγμα το εξωπραγματικό νούμερο του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών που παρουσίασε το Facebook.
Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που, σύμφωνα με το newsbeast.gr, έχουν να κάνουν με τον συνολικό όγκο των emails που στάλθηκαν, τους συνολικούς χρήστες του Internet σε παγκόσμιο επίπεδο, την επισκεψιμότητα των κοινωνικών δικτύων, της ηλεκτρονικές αναζητήσεις στο Google και πολλά άλλα.
Emails
Οι χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αγγίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα 2,2 δισεκατομμύρια. Η καθημερινή ανταλλαγή μηνυμάτων άγγιξε τα 144 εκατομμύρια, με το 68% αυτών να θεωρούνται spam. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως το Gmail κατάφερε να αποσπάσει 425 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σε μία αγορά που αποτελείται από 4,3 δισεκατομμύρια υπηρεσίες email.
Κινητές συσκευές
Τα 6,7 δισεκατομμύρια έφτασαν οι συνολικοί χρήστες κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμια κλίμακα, με το 1,1 δισεκατομμύριο να αφορά αυτούς που διαθέτουν smartphone. Οι πωλήσεις των συσκευών με λειτουργικό Android έφτασαν τα 465 εκατομμύρια, μέσα στο 2012 καταλαμβάνοντας το 66% της αγοράς, με τις συνολικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας να ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια.
Βίντεο και Φωτογραφίες
Το Vimeo συνέχισε την ανοδική του πορεία φτάνοντας τα 14 εκατομμύρια χρήστες, με την Google, μετά την εξαγορά του Youtube, να κρατάει τα ηνία, με 150.648.303 μοναδικούς επισκέπτες στις ιστοσελίδες της.
Το πιο δημοφιλές βίντεο όλων τον εποχών αναδείχθηκε το Ganghan Style, που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο θεάσεις, ενώ η συνολικές ώρες θέασης στο Youtube κάθε μήνα αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, το Facebook κλέβει και πάλι την παράσταση, με την προσθήκη επιπλέον 7 petabytes (7.340.032GB) υλικού κάθε μήνα, ενώ κάθε μέρα υπολογίζεται πως δημοσιεύονται 300 εκατομμύρια νέες φωτογραφίες. Μάλιστα στο Instagram “ανεβαίνουν” 58 καινούριες φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο.
Τι μας επιφυλάσσει το 2013, δεν μπορούμε ακόμα να το γνωρίζουμε, όμως με την ανάπτυξη που παρουσιάζουν πολλές από τις ασιατικές χώρες και με τις εταιρίες να αναφέρονται συνεχώς στις νέες αγορές που θα δημιουργηθούν, περιμένουμε πως την επόμενη χρονιά θα “σπάσουν” πολλά από τα φετινά ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση