GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι 60 πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές...

Μία από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες που ειδικεύεται σε αθλητικές αναλύσεις, η Pluri Consultoria, δημοσίευσε τη λίστα με τους ...


Μία από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες που ειδικεύεται σε αθλητικές αναλύσεις, η Pluri Consultoria, δημοσίευσε τη λίστα με τους 60 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του κόσμου. Για την αξιολόγησή τους, η εταιρεία χρησιμοποίησε 16 κατηγορίες κριτηρίων με 72 επιμέρους ενότητες. Η μεθοδολογία που ακολουθεί η Pluri στηρίζεται στη στατιστική και την οικονομετρία.
Οι 16 κατηγορίες είναι:
- Ηλικία του παίκτη
- Βάσεις (εκπαίδευση)
- Τεχνικά στοιχεία
- Ικανότητα τελειώματος των φάσεων
- Τακτικά στοιχεία
- Δύναμη και φυσική κατάσταση
- Πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα
- Κλινική κατάσταση
- Θέση στην οποία αγωνίζεται ο παίκτης
- Επίπεδο του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται
- Διεθνής εμπειρία
- Διεθνείς συμμετοχές (Εθνική ομάδα)
- Τίτλοι
- Ανταποδοτική ικανότητα μέσω μάρκετινγκ
- Δυνατότητα οικονομικής αξιολόγησης
- Σημερινή ζήτηση στην ποδοσφαιρική αγορά
Μία μόνο αλλαγή υπάρχει στην πρώτη εξάδα των ποδοσφαιριστών, σε σχέση με πέρυσι και είναι η εκτίναξη του Ρανταμέλ Φαλκάο στην πέμπτη θέση από την… 40η.
Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρές Ινιέστα, Γουέιν Ρούνεϊ, Ρανταμέλ Φαλκάο και Νεϊμάρ συνθέτουν την πρώτη εξάδα. Ο Μέσι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής με αξία άνω των 100 εκ. ευρώ (140).
Ο Κουν Αγκουέρο φιγουράρει στην 7η θέση, (11η πέρυσι), ενώ στην 8η θέση κατρακύλησε ο Σεσκ Φάμπρεγκας (από την 4η πέρυσι), ο Νταβίντ Σίλβα βρίσκεται στην 9η (από την 25η) ενώ τη δεκάδα κλείνει ο Μεσούτ Οζίλ (πέρυσι στη 30η θέση).
Δύο παίκτες που βρέθηκαν πέρυσι στο top 10 και φέτος «καταποντίστηκαν» είναι ο Τσάβι, που από 8ος το 2011 βρέθηκε… 42ος, ενώ ο Φερνάντο Τόρες από 9ος πέρυσι περιορίστηκε στην 44η θέση.
Οι θέσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο και η επιμέρους αξία για κάθε θέση είναι:
- 28 επιθετικοί με συνολική αξία 1,214 δισ. εκ. ευρώ
- 17 μέσοι με συνολική αξία 658.8 εκ. ευρώ
- 7 αμυντικοί χαφ με συνολική αξία 223 εκ. ευρώ
- 5 κεντρικοί αμυντικοί με συνολική αξία 178.4 εκ. ευρώ
- 2 πλάγιοι αμυντικοί με συνολική αξία 60.5 εκ. ευρώ
- 1 τερματοφύλακας με συνολική αξία 30.2 εκ. ευρώ
 Οι 60 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές για το 2012 αξίζουν συνολικά 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, 20% παραπάνω από τη λίστα του 2011. Επίσης, στα 40 εκ. ευρώ εκτιμάται ο μέσος όρος αξίας κάθε παίκτη της λίστας.
Οι νέοι του Top 60 είναι πέντε και πρόκειται για τους Λούκας (Σάο Πάολο), Όσκαρ (Τσέλσι), Ραμίρεζ (Τσέλσι), Βίτσελ (Ζενίτ) και Λεβαντόφσκι (Μπορούσια Ντόρτμουντ). Από την άλλη, κάποια από τα… μυθικά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έμειναν εκτός λίστας, σε σχέση με τη λίστα του 2011 και είναι οι: Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα), Σάμιουελ Ετό (Ανζί), Ρόμπεν (Μπάγερν), Τέβεζ (Μάντσεστερ Σίτι) και Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
Αυτοί είναι οι 19 σύλλογοι που διαθέτουν στο ρόστερ τους, τους 60 ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο για το 2012. Στην πρώτη στήλη αναφέρεται η κατάταξη του κάθε συλλόγου για το 2012, στη δεύτερη το όνομα του κλαμπ. Στην τρίτη ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με τα χρώματα του συλλόγου και είναι στη λίστα των 60, ενώ στην τέταρτη στήλη βλέπουμε τη συνολική αξία των παικτών που βρίσκονται στους Top 60.
Οι 60 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές για το 2012 αξίζουν συνολικά 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, 20% παραπάνω από τη λίστα του 2011. Επίσης, στα 40 εκ. ευρώ εκτιμάται ο μέσος όρος αξίας κάθε παίκτη της λίστας.
Πηγή: koolnews.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση