GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο νέος V6 κινητήρας της Mercedes...

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του κινητήρα της για το 2014. Όπως είναι γνωστό οι νέοι κινητήρες θα είναι 1.600 ...


Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του κινητήρα της για το 2014. Όπως είναι γνωστό οι νέοι κινητήρες θα είναι 1.600 κ.εκ. υπερτροφοδοτούμενοι V6 και μαζί με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας -ERS- θα παράγουν περίπου την ίδια δύναμη, 750 ίππους, αλλά πολύ περισσότερη ροπή.
Ο επικεφαλής των Γερμανών για τους κινητήρες, Andy Cowell, δηλώνει ότι ο ήχος των νέων κινητήρων θα είναι εξίσου εκκωφαντικός αλλά πιο… γλυκός.
Οι νέοι κινητήρες θα έχουν νέο KERS, το οποίος θα ονομάζεται ERS και θα παράγει 161 ίππους για 33,3 δευτερόλεπτα τον γύρο, σε αντίθεση με τους 80 ίππους του KERS για 6,7 δευτερόλεπτα.
Σίγουρα η επιρροή των νέων κινητήρων στο πρωτάθλημα θα είναι πολύ σημαντική καθώς οι οδηγοί θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν το οδηγικό τους στιλ. Έτσι λοιπόν θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα καταφέρει ο κάθε οδηγός.
«Ο κινητήρας πρόκειται να ακούγεται πολύ δυνατά, αλλά ο ήχος του θα είναι πιο γλυκός. Η συχνότητα θα είναι υψηλότερη και με την τουρμπίνα να στροβιλίζεται στις 25.000 στρ/λεπτό ο ήχος θα είναι πολύ δυνατός. Όταν στέκεσαι δίπλα του, στο δυναμόμετρο, χρειάζεσαι ωτασπίδες.
Οι νέοι κινητήρες θα έχουν μεγαλύτερη ροπή, ιδίως στις εξόδους των στροφών και οι οδηγοί θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά ώστε να πάρουν τα μέγιστα από αυτούς.
Σίγουρα θα είναι αρκετά διασκεδαστικό να έχουμε δυνατά μονοθέσια με μειωμένη πρόσφυση στις εξόδους των στροφών», δήλωσε ο Cowell.
ΠΗΓΗ:msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση