GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι:"Βλέπει" σταδιακή ανάπτυξη το 2013

Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη αργότερα φέτος αναμένει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ...

Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη αργότερα φέτος αναμένει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι αρνητικές τάσεις είναι περισσότερες από τις θετικές.
«Η οικονομική αδυναμία στην Ευρωζώνη αναμένεται να κυριαρχήσει στις αρχές του 2013», είπε ο Ντράγκι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη μηνιαία συνεδρίαση της ΕΚΤ.
«Αργότερα το 2013, η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει σταδιακά, στηριζόμενη στη χαλαρή νομισματική μας πολιτική, στη βελτίωση της εμπιστοσύνης στις χρηματοοικονομικές αγορές… καθώς και στην τόνωση της παγκόσμιας ζήτησης», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στην ανατίμηση του ευρώ, για την οποία έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι αυτή αντανακλά την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στα επίπεδα του μακροχρόνιου μέσου όρου, είπε, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα παρακολουθείται στενά αναφορικά με την επίδρασή του στη σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη.
Νωρίτερα, η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,75% το βασικό της επιτόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση