GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνολικά 28 συνεργάτες είχε στο γραφείο του ο Γ. Παπακωνσταντίνου!

Την κλήτευση των 28 υπαλλήλων που φέρονται να στελέχωναν το γραφείο του πρώην υπουργού ...


Την κλήτευση των 28 υπαλλήλων που φέρονται να στελέχωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών  Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής...
που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να φωτίσει τα κρίσιμα στοιχεία της παραλαβής του αρχικού CD που έστειλαν οι γαλλικές αρχές και την μετεγγραφή του σε usb, καθώς και σε ποιον συνεργάτη είχε παραδοθεί προς εμπιστευτική φύλαξη, όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπακωσταντίνου, το επίμαχο ψηφιακό υλικό.
Όπως προέκυψε από την κατάθεση της πρώην διευθύντριας του υπουργικού γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου, κυρίας Χρύσας Χατζή, η οποία αρνήθηκε ότι της δόθηκε προς φύλαξη το CD, ο πρώην υπουργός είχε 28 συνεργάτες. "Μπορείτε να ρωτήσετε τους υπόλοιπους υπαλλήλους" είπε στα μέλη της επιτροπής και όταν ρωτήθηκε πόσοι ήταν οι υπάλληλοι που απασχολούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε πως ήταν συνολικά 28.
Σχετικά με την παράδοση του φακέλου με το αρχικό CD από υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, η διευθύντρια του κ. Παπακωνσταντίνου  επιβεβαίωσε ότι η ίδια τον παρέλαβε και έδωσε στον εν λόγω υπάλληλο ένα άτυπο χαρτί παραλαβής, ενώ αμέσως παρέδωσε τον φάκελο στον τότε υπουργό.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πρώην πρέσβη στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι κ. Ηλ. Κλη, ο οποίος απέδωσε σε παραδρομή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να μάθουν τυχόν συγγενικές του σχέσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι είναι δεύτερα ξαδέλφια, αλλά και εξ αγχιστείας συγγενής του αντιπροέδρου της προανακριτικής κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.
Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης έκανε αργά το βράδυ της Πέμπτης γνωστό πως ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης αναμένεται ίσως και την Παρασκευή να λάβει από την υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών το πόρισμα από την έρευνα επί του (αλλοιωμένου) αντιγράφου usb το οποίο είχε στα χέρια του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτης.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση