GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυλάκιση δύο ετών στον 29χρονο που συνελήφθη ως ιδιοκτήτης του gamato.info στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ επέβαλε το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης σε 29χρονο χρήστη του διαδικτ...

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ επέβαλε το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης σε 29χρονο χρήστη του διαδικτύου ο οποίος...
συνελήφθη τον Μάρτιο του 2010 με την κατηγορία της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του 29χρονου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Το δικαστήριο μετέτρεψε το κακούργημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ’ εξακολούθηση σε πλημμέλημα επειδή δέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης τελούσε χρέη παρόχου (provider) και ότι δεν ήταν ο διαχειριστής της  ιστοσελίδας.
Τον Φεβρουάριο του 2010 εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ έκανε καταγγελία στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής λέγοντας ότι η ιστοσελίδα gamato.info περιέχει αποθηκευμένα χιλιάδες ηλεκτρονικά αρχεία (torrents) που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τα «κατεβάζουν» άνευ αδείας.
Τον Μάρτιο του 2010 οι αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του 29χρονου και του κατέσχεσαν τρεις σκληρούς δίσκους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι διαχειριστής. «Είμαι απλός χρήστης από το 2006 και κατέβαζα αρχεία» είχε πει στην απολογία του.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι δύο αδέρφια τα οποία βρίσκονται στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση