GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Τετάρτη η απολογία των 4...

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δι...

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.
Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.

6 σχόλια

  1. Πάνε για ισόβια οι αναρχοτρομοκράτες ληστές της Κοζάνης.

    Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν το Σάββατο τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την Παρασκευή, μετά από τη διπλή ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό της Κοζάνης.

    Οι συλληφθέντες, που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδεύονταν από πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ, είχαν εμφανή τραύματα και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών κατά την προσαγωγή τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

    Συγκεκριμένα, οι προσαχθέντες ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι και φώναζαν «ζήτω η αναρχία», «κουφάλες πολιτικοί δεν θα κοιμόσαστε ήσυχοι» και «χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο».

    Παράλληλα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ληστείες και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών, που συνελήφθησαν στη Βέροια και στην Πτολεμαΐδα.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δράστες ήταν συνολικά οκτώ και διέπραξαν ταυτόχρονα δύο ληστείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από τους τέσσερις που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας είναι καταζητούμενοι, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων

    Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων.

    Οι φωτογραφίες φέρουν εμφανή ίχνη ηλεκτρονικής επεξεργασίας, με προφανή σκοπό να καλυφθούν σημάδια κακοποίησης στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.

    Πρόκειται για τους:

    - Μιχαηλίδη Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής

    - Μπουρζούκο Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

    - Πολίτη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

    - Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

    Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ήτοι:

    (α) το υπ' αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

    (β) το υπ' αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

    Σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός είναι ο χλεχλές «Τοξοβόλος του Συντάγματος» που οι Αστυνομικοί έχουν βαρεθεί να συλλαμβάνουν και να «χαϊδεύουν»

    [Ρε νούμερα, με τέτοιους χλεχλέδες, που τους πιάνουν οι "μπάτσοι" για πλάκα, θα πάτε στην επανάσταση; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ρεεε...]

    Γνώριμος των Αστυνομικών Αρχών φαίνεται ότι είναι ο συλληφθείς για τη διπλή ληστεία της Παρασκευής στον Βελβεντό Κοζάνης, που έχει γίνει γνωστός ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος». Ο νεαρός, που καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές. Και άλλες τόσες έχει αφεθεί ελεύθερος.

    Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» φαίνεται ότι έχει... πλούσιο παρελθόν. Σύμφωνα με τη zougla.gr, ο νεαρός είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

    Ο ίδιος φέρεται από τους αστυνομικούς ως ύποπτος και για τη φονική ληστεία της Πάρου. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με επιστολή που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

    Ο φάκελος του όμως είναι αρκετά… πλούσιος καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι συμμετείχε και στην συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, όταν δύο άτομα αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

    Τότε είχε συλληφθεί ένα άτομο με την κατηγορία της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς. Το δεύτερο που διέφυγε οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ήταν ο επονομαζόμενος Τοξοβόλος.

    Το παρατσούκλι «Τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό που συνελήφθη την Παρασκευή μετά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό, από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το... τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

    Δεδομένου ότι στο σημείο υπήρχαν και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα τον νεαρό με το τόξο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. Μάλιστα οι φωτογραφίες του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» είχαν κάνει το γύρο του κόσμου.

    Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» τον Φεβρουάριο του 2011, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Απολογούμενος τότε, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε πάνω του τσεκούρι για το οποίο υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί το «πρόσθεσαν» στα κατασχεθέντα στην κατοχή του αντικείμενα ,ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο.

    Υποστήριξε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για λόγους συμβολικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πήγαν ακόμη η Κλάραμπελ,ο Στρατούλης,ο Κουράκης και ο Σκουρλέτης να τους υπερασπιστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη.

    Τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής συντάκτη μας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.

    Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».

    Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου, στις 19.50, δεχτήκαμε τηλεφώνημα στα γραφεία του περιοδικού από τον αριθμό 210 4586000, στο οποίο ο καλών ζήτησε να μιλήσει με τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα.

    Ο συντάκτης μας συνομίλησε μαζί του σε ανοικτή ακρόαση, παρουσία δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού. Ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε το περιοδικό και τον συντάκτη με αγωγή. Ο συντάκτης του απάντησε ότι ασφαλώς μπορεί να πράξει όπως νομίζει.

    Στη συνέχεια, παρά την προσπάθεια του συντάκτη μας να συνομιλήσει σε ήπιο τόνο, ο καλών ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε τη ζωή του και ό,τι υπάρχει γύρω από αυτόν. Από τα 20 λεπτά που διήρκεσε το τηλεφώνημα, τα μισά περίπου αναλώθηκαν σε απειλές προς τον συντάκτη.

    Μέρος όσων είπε ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης, τα οποία κατέγραψε ο συντάκτης παρουσία των δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού, έχει ως εξής:

    «Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».

    Όταν ο συντάκτης, σε στοιχειώδη αντίδραση αυτοπροστασίας, είπε στον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ότι πρόκειται να καταγγελθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και στον εισαγγελέα, απάντησε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. Όταν ο συντάκτης, σε στοιχειώδη αντίδραση αυτοπροστασίας, είπε στον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ότι πρόκειται να καταγγελθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και στον εισαγγελέα, απάντησε:

    «Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης.

    Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς.

    Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού.

    Εγώ είμαι ο Μελισσανίδης και δεν σηκώνω. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους.
    Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».

    Όταν ο συντάκτης μας τον ρώτησε αν μεγάλους δημοσιογράφους θεωρεί αυτούς που παίζουν το δικό του παιχνίδι και κάνουν δημόσιες σχέσεις, ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απάντησε:

    «Θέλω να μου τα πεις αυτά με το πιστόλι στον κρόταφο».

    Η αναζήτηση στο διαδίκτυο για το πού είναι καταχωρημένος ο αριθμός τηλεφώνου που κάλεσε στα γραφεία του UNFOLLOW, έδωσε αποτέλεσμα:

    «AEGEAN OIL SA (Μελισσανίδης Δημήτριος) Βιομηχανία και Εμπορία Πετρελαιοειδών - Κεντρικά Γραφεία».

    Σύμφωνα με το 11888 του ΟΤΕ, ο ίδιος αριθμός ανήκει στις εταιρείες «AEGEAN AGENCY Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN BUNKERING SERVICES Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN MARINE PETROLEUM Εμπόριο Πετρελαίου», «AEGEAN OIL Εμπόριο Πετρελαίου» και «AEGEAN SHIPPING MANAGEMENT Εμπόριο Πετρελαίου». Όλες με διεύθυνση Ακτή Κονδύλη 10, Πειραιάς, 18545.

    Κατόπιν τούτων:

    Πρώτον, το περιοδικό UNFOLLOW συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία του.

    Δεύτερον, μετά τις πρωτοφανείς απειλές εναντίον της ζωής του συντάκτη μας, δηλώνουμε ότι στο εξής για οτιδήποτε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα του συντάκτη μας ή άλλων συντακτών μας ή των οικείων τους, θα θεωρήσουμε υπεύθυνο τον συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη.

    Τρίτον, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους.

    Τέταρτον, ζητούμε τη συμπαράσταση κάθε δημοσιογράφου με συνείδηση.

    Πέμπτον, καλούμε τις ενώσεις Τύπου να πάρουν θέση για το γεγονός και να κάνουν ό,τι χρειαστεί, ώστε η δημοσιογραφία να μην φιμώνεται.

    UNFOLLOW.. ΠΙΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ...ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΑΝΗΔΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση