GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιπιλή:49.800 € ενοίκιο ο Συνήγορος του Πολίτη

Για σπατάλη δημοσίου χρήματος από τις Ανεξάρτητες Αρχές κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Συνήγ...

Για σπατάλη δημοσίου χρήματος από τις Ανεξάρτητες Αρχές κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Συνήγορος του Πολίτη πληρώνει ενοίκιο 49.800 ευρώ το μήνα.
«Επιδεικνύεται ασέβεια στο Σύνταγμα, από πολιτικά πρόσωπα και επικεφαλής πολιτικών κομμάτων. Ντροπή τους που δείχνουν αυτή την ασέβεια στο Σύνταγμα και δεν ακούνε στις παρακλήσεις του προέδρου της Βουλής και να συμφωνήσουν επιτέλους μετά από πολλά χρόνια να γίνουν οι επιλογές των νέων προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι είναι άνθρωποι 80-85 ετών. Είναι απαράδεκτά πράγματα αυτά! Είναι ντροπή αυτή η ασέβεια που επιδεικνύουν οι επικεφαλής κομμάτων και τεράστια η ευθύνη τους, που κάνουν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο» είπε η Φωτεινή Πιπιλή τη Δευτέρα μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.
Η βουλευτής της ΝΔ εξήγησε πως «ο νομοθέτης του 2002 δεν είχε προβλέψει ότι κάποτε στη Βουλή μπορεί να μπουν παραπάνω από 4-5 κόμματα. Ετσι», προσέθεσε η Φωτεινή Πιπιλή, «11 χρόνια μετά, επειδή έχουμε επτά κόμματα και ένα οι ανεξάρτητοι, δεν μπορούν – όπως προβλέπει το Σύνταγμα – να συμφωνήσουν στα 4/5 και να αλλάξουν οι διοικήσεις των Ανεξάρτητων Αρχών».

«Κάνουμε τώρα έναν αγώνα τα κτίρια των Ανεξάρτητων Αρχών, των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας να μαζευτούν στα ρημαγμένα κτίρια. Το ΥΠΟΙΚ δεν έχει τα στοιχεία, αλλά μόνο τα νοίκια πέντε-έξι Ανεξάρτητων Αρχών στοίχιζαν – πάντα με τα στοιχεία του 2011 – 411.769 ευρώ το μήνα. Μόνο ο Συνήγορος του Πολίτη, στο υπερπολυτελές κτίριο στη Χατζηγιάννη Μέξη, έχει για τέσσερις ορόφους νοίκια 49.800 ευρώ το μήνα, ο ένας όροφος. 25.200 ευρώ ο άλλος, 8.000 ευρώ και 25.000 ευρώ ο τελευταίος.
Τι κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής; Ρωτήστε τον αρμόδιο υπουργό! Είμαι ικανή να κάτσω να βρω ποιος υπουργός υπέγραψε γενικότερα τη δημιουργία σαν τη Λερναία Ύδρα 17-18 Ανεξάρτητων Αρχών αντί των προβλεπόμενων πέντε συνταγματικά Αρχών.
Σε μία από τις ερωτήσεις μου, είχα πει ότι την εποχή της τεράστιας ανεργίας των επιστημόνων – δεν λέω 30άρηδων – δεν είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξεφορτωθούμε 15 ετών προέδρους και να βάλουμε επίσης νεώτερους επιστήμονες και να δοθεί και σ’ αυτούς μια δυνατότητα; Σιγά που με άκουσαν! Χθες, κάθισα και βρήκα τις ηλικίες των σημαντικότερων προέδρων των Αρχών. Ούτε γυναίκες ηθοποιοί να ήταν, κανένας δεν έχει βάλει στο βιογραφικό την ηλικία του. Ούτε ο κ. Κυριτσάκης ούτε ο κ. Λασκαρίδης ούτε ο κ. Ρακιντζής. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Να μην μπορεί η Βουλή να τους αλλάξει;», τόνισε και πρόσθεσε:
“Πρέπει να καταργηθούν, νομίζω, οι περισσότερες Αρχές και να το ξαναδούμε το θέμα. Οι δικαστικοί δε τα παίρνουν όλα. Δεν έχουν πλαφόν. Μπορούν με την εξαίρεση του νομοθέτη να μην έχουν πλαφόν, όπως έχουν οι άλλοι με τις δύο θέσεις του Δημοσίου. Δεν είμαι από τους λαϊκιστές που λέω ότι οι ικανοί άνθρωποι στις καίριες θέσεις δεν πρέπει να μην αμείβονται, για να είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Αλλά, πείτε μου, με την ευκαιρία, τα καρτέλ και τις τιμές στην αγορά, τα χτύπησε ο κ. Κυριτσάκης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού; Μας δουλεύουν χοντρά; Έχουν κάνει κάτι για να απαλύνουν το βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και συνταξιούχου;
Το 2011, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (είχε αμοιβή) 9.039 ευρώ, με 350 ευρώ ανά συνεδρίαση, μέγιστο 150 συνεδριάσεις κατ’ έτος. Δηλαδή, μέγιστο ποσό αποζημίωσης από συνεδριάσεις μόνο 4.375 ευρώ το μήνα συν τα 9.039. Οι εισηγητές έχουν 6.338 ευρώ το μήνα, με 300 ευρώ ανά συνεδρίαση. Δηλαδή, μόνο από συνεδριάσεις 3.750 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά δεν τα λέω από το μυαλό μου, είναι από τη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση